• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Bozbey’den Site Yöneticilerine Otopark Uyarısı

Bozbey’den Site Yöneticilerine Otopark Uyarısı
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, otopark alanlarının farklı maksatlarla kullanılmamasını istedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, otopark alanlarının farklı maksatlarla kullanılmamasını istedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 23 Nisan Mahalle Muhtarı Şenol Özen ve site yöneticilerini ağırladı. Yapılaşmanın yoğun olduğu ve hızla gelişmekte olan 23 Nisan Mahallesi'nin sorunlarını yakından bildiklerini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, "23 Nisan Mahallemizi yakından takip ediyoruz. Yeni gelişen mahallemizde elbette ihtiyaçlar da ön plana çıkıyor. Bölgede iki park yapılıyor ve üçüncüsünü de planlıyoruz. İleri de ihtiyaca göre iki park daha yapabiliriz. Bölgede sosyal tesisler için planladığımız alanlar var. Sosyal alan oluşturmak istiyoruz. Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili temel aşamasına geldik. 3 yıla kadar yapılaşma tamamlanacak ve taşlar yerine oturacak" dedi.

Yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde sıkıntıların giderilmesinin zaman aldığını kaydeden Başkan Bozbey, "23 Nisan Mahallesi'ni bazı projelerimizde pilot bölge seçtik. Bölgede ileriki zamanlarda otopark sorunu da ortaya çıkacak. Ticari üniteler açılıp, sosyal tesisler çoğaldıkça otopark sorunu artacak. Sis site yöneticilerinden otopark alanlarını farklı amaçlarla kullanmamanızı istiyorum" diye konuştu.

Ziyarette 23 Nisan Mahalle Muhtarı Şenol Özen site yöneticilerini ortak sıkıntılarını dile getirdi. Özen, "Mahallemiz hızla gelişmekte. Dolayısıyla sıkıntıları da artıyor. Bölgemizde ulaşım meselesi halkımızı büyük ölçüde mağdur ediyor. Gece yayılan koku, pazar sıkıntısı, yağmur suyu giderleri, okul yetersizliği gibi konularda sıkıntılarımız var. Bu konularda Nilüfer Belediyesi ve diğer ilgili kurumlardan gereken desteği bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Site yöneticilerinin dile getirdiği sıkıntıları değerlendiren Başkan Bozbey, "Bölgede meydana gelen kokunun da takipçisiyiz ama denetim yetkisi bizde değil. OSB ve NOSAB'a yakın bölge olduğu için fabrika bacalarından istenmeyen kokular gelebiliyor. Batı Arıtma'dan ters esen rüzgarla da koku gelebiliyor. Bölgede okul meselesi olduğunu biliyoruz. Siz taleplerinizi yapın üzerimize düşen varsa biz gerekeni yapmaya hazırız. Ulaşım konusunda da yetki Büyükşehir Belediyesi'nde. Gelen talepleri biz UKOME ve ilgili makamlara iletiyoruz. Bölgede yer altı çöp konteynerleri yapmak istiyoruz. 23 Nisan'ı bu konuda pilot mahallelerden biri olarak görüyoruz. Yer altı çöp koyteyner alanlarını şimdiden belirleyelim ve ileride tekrar çalışma yapmak zorunda kalmayalım" diye konuştu.

Bozbey’den Site Yöneticilerine Otopark Uyarısı

Bozbey’den Site Yöneticilerine Otopark Uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim