• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Bozbey’dan Kayapa’ya Çöplük Yapılmasına Tepki

Bozbey’dan Kayapa’ya Çöplük Yapılmasına Tepki
Nilüfer'deki muhtarlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Kayapa'da yapmayı planladığı çöp depolama...

Nilüfer'deki muhtarlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Kayapa'da yapmayı planladığı çöp depolama alanına tepki gösterdi. Bozbey, "Dünyada ülkeler artık komşularından çöp alarak enerjiye dönüştürürken, biz hala depolayıp üstünü kapatmakla meşgulüz" diyerek bu projeye karşı çıktı.

Nilüfer Belediyesi'nin 2015 yılında mahallelerde yaptığı faaliyetlerin sunumuyla başlayan muhtarlar toplantısında konuşan Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer'in güneyine çöp depolama sahası yapmak isteyenleri kınadığını söyledi. Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede bulunan su havzalarını ve turistik alanları düşünmediğini ileri sürerek şöyle konuştu:

"O bölge bizim su havzamız içerisinde yer alıyor. Hemen yanı başında Kayapa Göleti, Hasanağa Göleti, Apolyont var. Bunları düşünen olmadı mı? Anlaşılır gibi değil. Kuruçeşme Mahallesi'nin sınırına kadar gidiyor. Bu anlayışı kabul etmiyoruz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, projeler üretirken bölge halkıyla paylaşmadığını söyleyen Bozbey, "Bununla ilgili hukuki yollara başvuracağız. Bu konuda muhtarlarımızın birlik olmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi bir bölgede bir şey yapacağı zaman mahalle halkıyla paylaşmıyor. O kadar insan yaşıyor orada, ama bunu düşünen yok. Dünyada ülkeler artık komşu ülkelerinden çöp alarak enerjiye dönüştürürken, biz hala depolayıp üstünü kapatmakla meşgulüz. Eğer biz karşı çıkmakta yanlış yapıyorsak bizi ikna etsinler ya da kim doğru yapıyorsa biz de doğru söyleyenin yanında yer alalım" diye kaydetti.

Ulaşım meselesini de değerlendiren Bozbey, "Nilüfer'de ulaşım inanılmaz bir hal aldı ve giderek büyüyor. Dünyanın her yerinde şehir merkezlerini ticarileştirerek boşaltıyorlar, uydu kentler yapıyorlar. Aynı bizim daha önce eko-kent'i teklif ettiğimiz gibi. Hem ulaşım meselesinin azalmasını sağlıyorlar hem de bir düzen oluşuyor. Bizde tam tersine yükseklik vermeyi planlıyorlar. Biz Nilüfer'de yoğunluk artışına "hayır" diyoruz. O bölgenin tamamını planlayalım, kamu alanlarını, okul ihtiyaçlarını çözelim. Yoksa şehir gittikçe kirlenecek ve insanlar kaçmaya başlayacak" dedi.

Bozbey, mahallelerde kaçak yapılaşmaya hiçbir zaman geçit vermeyeceklerini söyledi.

Bozbey’dan Kayapa’ya Çöplük Yapılmasına Tepki

Bozbey’dan Kayapa’ya Çöplük Yapılmasına Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim