• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bozbey, öğrencilerle bir araya geldi

Bozbey, öğrencilerle bir araya geldi
Uludağ Üniversitesi'ndeki öğrenci topluluklarıyla kahvaltıda bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Başkan Mustafa Bozbey, "Nilüfer Belediyesi olarak...

Uludağ Üniversitesi'ndeki öğrenci topluluklarıyla kahvaltıda bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Başkan Mustafa Bozbey, "Nilüfer Belediyesi olarak bugüne kadar yanınızda olduk, bundan sonra da her zaman yanınızda olacağız" dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öğrencilerin görüşlerini almak ve gençlere yönelik hizmetlerin kalitesini artırmak amacıyla düzenlenen kahvaltıda Uludağ Üniversitesi'nde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarıyla bir araya geldi. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Nilüfer Gençlik Ofisi Başkanı Ramis Ceyhan ile Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Eş Başkanları Mehmet Avcı ile Zeliha Çürüksulu'nun da yer aldığı buluşmada, hem Nilüfer Belediyesi'nin sosyal, kültürel ve sportif alanda gençlere yönelik hizmete sunduğu projeler anlatıldı hem de gençlerin önerileri alındı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer'in, üniversite kenti olduğunu ifade etti. Bu yöndeki farklılığı da ortaya koymak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Bozbey, 1999 yılından bugüne gençlere ve öğrencilere yönelik çok sayıda proje ürettiklerini belirtti. Görükle'de, yaklaşık 40 bin öğrencinin yaşadığını vurgulayan Başkan Bozbey şöyle konuştu:

"Sizler, bizim geleceğimizsiniz. Bizler, kenti yönetirken katılımcılığa ve demokrasiye büyük önem veriyoruz. Sizlerin önerileri doğrultusunda yürütülen ve sizlerin de içinde olacağı her proje, doğru bir şekilde uygulamaya konacaktır. Bu yüzden her zaman önerilerinizi bekliyoruz. Öğrenciler, bu kentte gençlik dönemlerinin en dinamik ve verimli zamanlarını geçiriyor. Bu süreçte, öneri ve destekleriyle kente de katkıları mutlaka olacaktır. Nilüfer Gençlik Ofisi, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, İnovasyon Merkezimiz ve diğer birimlerimize, sizlerden gelen önerileri dikkate alıyoruz. Çünkü biz, bu kentte gençlerin mutlu olmasını isterken, bir yandan da gençlerin daha bilgili, bilinçli ve geleceğe dair kaygılarını biraz daha azaltmaları için çaba gösteriyoruz. Sizlerin sosyal ve kültürel yönden iyi yetişmiş olmanız, ülkemiz için son derece önemli. Nilüfer Belediyesi olarak bugüne kadar yanınızda olduk, bundan sonra da her zaman yanınızda olacağız."

Gençlerin özgürce tartışıp, farklı düşüncelerini ortaya koyabilecekleri alanlar oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Başkan Bozbey, Görükle'de faaliyetini sürdüren Nilüfer Gençlik Ofisi'nin bu alanlardan biri olduğunu ve genişletilerek gençlere daha kapsamlı hizmet sunacağını söyledi.

Öğrencilere, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ne üye olmaları çağrısında bulunan Başkan Mustafa Bozbey, bu sayede kentin, gençlere yönelik birçok projesine yön verebileceklerini kaydetti.

Gençlerin, yetkin yerlerde yer alması gerektiğinin altını çizen Başkan Mustafa Bozbey, Türkiye'nin en genç belediye başkan yardımcısının Nilüfer Belediyesi'nde olduğunu ifade etti. Başkan Mustafa Bozbey, şöyle devam etti:

"Başkan Yardımcımız Yalçın Işıkyıldız, 26 yaşında seçilerek göreve başladı. Gençlerin, mutlaka yetişmesi gerekiyor. Nilüfer Gençlik Ofisi ve Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, bu alanlara gelebilmek için çok önemli yerler. Bu alanları asla boş bırakmayın. Nilüfer Belediyesi sınırları içinde yer alan üniversitemizin içinde, üzgünüm ki son 4 yıldır bir çalışma yapamıyoruz. Ne yazılı ne de sözlü bir cevap alamıyoruz. Nilespit projemiz kapsamında üniversite içinde yer alan belediyenin kendi tapulu mülküne istasyon yapmak istedik. Neden karşı çıktıklarını da söylemiyorlar. İnanıyorum ki üniversite içinde yapacağımız üç istasyonla birlikte, yüzlerce gencimiz bisikleti ulaşım aracı kullanacak ve çok önemli bir ihtiyaç giderilecek."

Gençlere, Türkiye'de ilk kez Nilüfer Belediyesi tarafından yaşama geçirilen dijital iletişim uygulaması olan "Nilüfer 360"ı kullanmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Bozbey, bu şekilde daha hızlı iletişime geçebileceklerini ve kenti daha iyi tanıyabileceklerini ifade etti.

29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nı bu yıl da coşkulu bir programla kutlayacaklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, tüm gençleri bu coşkuya ortak olmaya davet etti.

Bozbey, öğrencilerle bir araya geldi

Bozbey, öğrencilerle bir araya geldi

Bozbey, öğrencilerle bir araya geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim