• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bozbey: "Gençler kendileri ile ilgili kararlarda yer almak için direnmeli"

Bozbey: "Gençler kendileri ile ilgili kararlarda yer almak için direnmeli"
"Join The Future-Geleceğe Katılın" Projesi kapsamında Portekiz, Gürcistan, Bulgaristan ve Azerbaycan'dan Bursa'ya gelen gençlerle buluşan Nilüfer Belediye...

"Join The Future-Geleceğe Katılın" Projesi kapsamında Portekiz, Gürcistan, Bulgaristan ve Azerbaycan'dan Bursa'ya gelen gençlerle buluşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gençlerin karar alma süreçlerinde yer alması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından fonlanan "Join The Future-Geleceğe Katılın" Erasmus+ KA105 Projesi, Nilüfer Belediyesi'nin Nilüfer İnovasyon Merkezi yürütücülüğünde gerçekleştirildi. Proje kapsamında Portekiz, Gürcistan, Bulgaristan ve Azerbaycan'dan Bursa'ya gelen gençler ve belediye çalışanları bir hafta boyunca farklı konularda eğitim programlarına katıldı, ziyaretler gerçekleştirdi. Gençlerin karar alma mekanizmalarına katılımı konusunda inovatif yaklaşımlar geliştirilmesi, projeler üretilmesi amacıyla düzenlenen atölyelerde; fikir geliştirme çalışmaları, inovasyon ve sosyal inovasyon eğitimleri ile kişisel ve mesleki gelişim konusunda eğitimler düzenlendi. Proje aktiviteleri kapsamında Bursa'yı ve Nilüfer'i gezerek şehrin kültürel dokusunu tanıma fırsatı da bulan katılımcılar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i Halk Evi'ndeki makamında ziyaret etti.

"Gençler projelerde yer almalı"

Nilüfer Belediyesi'nin gençlerin katılımcılığına yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Bozbey, tüm dünyada gençlerin katılımcılık konusunda duyarlılıklarının artırılması gerektiğine dikkat çekti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Gençler; çevreye, insana, canlılara, dünyaya karşı sorumlulukları gereği tüm proje süreçlerinde yer almalı. Katılımcılık konusu ki, demokrasinin olmazsa olmaz kurallarından bir tanesidir, bunu sağlayabilirsek yarının üst yöneticileri olacak olan gençlerin dünyayı uzlaşı kültüründe önemli bir yere taşıyacağına inanıyorum. Gençlerin gelecekle ilgili kaygıları olduğunu görüyoruz. Bu kaygıları ortadan kaldırmanın en önemli unsuru kentle gelecekleriyle ilgili projelerin içinde yer almaları. Projelerde yer alırsanız siz ve sizden sonra gelecek olan gençlerin önünü açmış olacaksınız" dedi.

Gelişen teknolojiyle birlikte dünyanın küçüldüğünü söyleyen Bozbey, "Bir bilgisayar ya da telefonla dünyanın öbür ucundaki kişiyle anlık iletişim kurabiliyoruz, sorunlarımızı, güzellikleri paylaşabiliyoruz. Bu kadar birbirimize yakın olduğumuz bir dünyada geleceğimizi oluşturabilmek adına tüm projelerde gençlerin yer almasının zorunla hale gelmesi lazım. Gençler adına, belirli yaş üzerindeki insanların karar vermesi son derece yanlış. Bu karar süreçlerinde gençler de içerisinde olursa o zaman alınan kararlar doğru olur. Bu da demokrasi demektir. Özellikle gençlerin barış ve huzurlu bir ortamda yaşama arzusunda olduklarını biliyorum ve bunu sağlayacak sistem de demokrasidir. Her ülkede gençlerin kendileriyle, çevreyle, gelecekleriyle ilgili kararlarda mutlaka yer alması ve yer alma konusunda da direnmesi lazım. "Benim adıma kararı ben ve arkadaşlarım verebilir" demesi lazım. İşte o zaman dünyada barışın ve demokrasinin yerleştiğini görmüş oluruz" diye konuştu.

Projede katılımcı olarak yer alan Portekiz Maia Belediye Başkanı Olga Freire de, etkili ve verimli geçen çalışmaların kendisine, gençlerin katılımcılığına yönelik yeni bir bakış açısı kazandırdığını belirtti. Maia Belediye Başkanı, bu eğitimlerin Portekiz'deki gençlik çalışmalarına yön vereceğini söyleyerek eğitimin önemine dikkat çekti.

Katılımcılar ziyaretin ardından Nilüfer Gençlik Meclisi ve Nilüfer Gençlik Ofisi'nin çalışmalarının rol model olarak tanıtıldığı eğitime katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim