• BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bozbey Ankara’da Nilüfer’i Anlattı

Bozbey Ankara’da Nilüfer’i Anlattı
Ankara'da düzenlenen 17. Kamu Kalite Sempozyumu'na katılan Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi'nin çalışmalarını anlattı.

Ankara'da düzenlenen 17. Kamu Kalite Sempozyumu'na katılan Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi'nin çalışmalarını anlattı.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Ankara Şubesi'nin düzenlediği, 17. Kamu Kalite Sempozyumu"na katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yaptığı sunum büyük ilgi gördü. Sempozyumda "Kurumsal Yerel Yönetimler için Kalite Uygulamaları" konulu oturuma katılan Bozbey, Nilüfer'de görevi devraldığı 1999 yılından bu yana yaşanan gelişmeyi ve mükemmellik yolculuğunda elde edilen başarıyı anlattı. Bozbey, "16 yılda ilçede nüfusu 99 binden 400 bine çıktı. Bu kadar kısa bir sürede bu kadar hızlı büyüyen bir şehri yönetmek gerçekten çok zor. Türkiye'de plansız büyüyen ve sorunlarla boğuşan bir çok şehir ve bölge varken, Nilüfer'in bunun aksine planlı büyüyen ve gülümseyen bir kent. Bunun sebeplerinden biri de yönetim sistemimiz ve mükemmellik modelini benimsememiz" dedi.

Bozbey, 2000 yılında Kalite Güvence Bürosu'nu kurarak başladıkları bu yolculukta temel hedefe yıllar içinde ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bozbey şöyle devam etti:

"2009 yılında, değerlerimizle birlikte dört yeni politika oluşturduk. Daha önce yönetim sistemleri bazında "Kalite, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Çevre Politikalarımız" vardı daha sonra bu politikalara Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eşitlik politikalarımızı oluşturduk. Ayrıca engelli politikası oluşturmayı uygun bulduk. Sağlıklı bir şehir için en önemli faktörlerden biri olana ulaşım hizmeti için de ulaşım politikamızı oluşturduk. 2012 yılında insan kaynakları politikamızı belirleme ihtiyacı hissettik. Çalışan memnuniyetinde artış sağladık. 2014 seçimlerinin ardından yeni stratejik planımızla birlikte temel görev, temel hedef, değerlerimiz ve politikalarımızı yeniden gözden geçirdik. Çok fazla sayıda olan politikalarımızı yönetim politikası ve kentleşme politikası altında yeni bir bakış açısıyla birleştirdik."

Nilüfer Belediyesi'nin öncü olduğu konulardan birinin de stratejik planlama olduğunu belirten Başkan Bozbey, "2004 yılında başladığımız yeni stratejik planlama çalışmaları ile 2005-2009 Stratejik Planımızı oluşturduk ve daha sonra yasal düzenlemeleri de takip ederek 2006-2009 yılları için stratejik planımızı yeniledik. 2010-2014 stratejik planımızda stratejik hedeflerimizi kurumsal gelişim, kentsel gelişim, toplumsal gelişim ve ekonomik gelişim olarak yeniledik" dedi.

Bozbey Ankara’da Nilüfer’i Anlattı

Bozbey Ankara’da Nilüfer’i Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim