• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Bozatlıpaşa Camisi Aslına Uygun Olarak Onarıldı

Bozatlıpaşa Camisi Aslına Uygun Olarak Onarıldı
Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıların onarılarak hizmete sunulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,...

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıların onarılarak hizmete sunulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, projesi tamamlanarak ve ihale ile yaptırılan BOZATLIPAŞA CAMİSİ'NİN eski kimliğine kavuşturulduğunu bildirdi.

Bozatlıpaşa mahallesinde 18. yy da başlarında yapıldığı tahmin edilen caminin aslına uygun olarak restoren edildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, özgün yapısı ve mimarisi ile Kayseri tarihine iyi bir örnek teşkil eden Bozatlıpaşa Camisinin de onarılarak kültür mirası ve Kayseri tarihine kazandırıldığını belirtti.

Kayseri tarihi yapıların dünya tarihi ve mirası açısından önemli bir yere sahip olduğunu ve koruma altına alınması gerektiğini vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

"Melikgazi İlçesi aynı zamanda Anadolu'nun tarihi kimliği sayılır. Çünkü Kayseri ilinde mevcut tarihi eserlerin önemli büyük eserleri ilçe sınırlarımız içerisindedir. 2015 yılından itibaren yapılan restarosyon çalışmaları ile 12 eser ilimize ve tarihimize ve geleceğimize kazındırıldı. Eski yayınlar, fotoğraflar ve diğer belgelerdeki görüntüler ile bu yapılar aslına uygun olarak inşa edilmektedir. Bunun için rölöve, restitüsyon, restorasyon, statik, tesisat ve peyzaj projelerinin hazırlanması gerçekleştirilmektedir. Bozatlıpaşa Camisi'de bu kıstaslar içerisinde restorasyon edilmiştir."

2016 yılında da tarihi mekanların onarım yılı olacaktır…

Başkan Memduh Büyükkılıç, tarihi mekânların Melikgazi Belediyesine emanet olduğunu çünkü 2016 yılında da Anadolu'nun bu tarihi mekânlarını onarım ve bakım yılı olarak ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

Bozatlıpaşa Camisi Aslına Uygun Olarak Onarıldı

Bozatlıpaşa Camisi Aslına Uygun Olarak Onarıldı

Bozatlıpaşa Camisi Aslına Uygun Olarak Onarıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim