• BIST 9795.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Boyun Ve Dekolte Bölgesi Yaşınızı Ele Veriyor

Boyun Ve Dekolte Bölgesi Yaşınızı Ele Veriyor
Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, boyun ve dekolte bölgesindeki cildin yüz bölgesine göre daha ince ve hassas olduğunu,...

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, boyun ve dekolte bölgesindeki cildin yüz bölgesine göre daha ince ve hassas olduğunu, kişinin gerçek yaşını ele verdiğini söyledi.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Jale Yüksek, "Yılların etkisiyle birlikte cildimizde yaşlanma belirtileri görülmeye başlar. Bu belirtilerin azaltılması için yüz bölgesine genellikle gerekli özeni gösteririz. Ancak boyun ve dekolte bölgemiz genelde bu özenden mahrum kalır. Oysa cildimizde en erken yaşlanan bölge boyun bölgesidir. Günümüzde yaşımızı yüz bölgesinden değil, boyun ve dekolte bölgesinden ele veriyoruz. Boyun ve dekolte bölgesinde yüz bölgesine kıyasla cilt daha ince ve hassastır. Güneş ışığının zararlı etkilerinden en çok etkilenen bölge burasıdır. Bu bölgede dikey ve yatay ince çizgilenmeler, cildin kuruması, yer çekimi etkisi ile sarkma problemi ve ciltte ton farklılığına neden olan ve halk arasında yaşlılık benleri olarak da bilinen güneş çillerinin ortaya çıkması kişinin olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olabilmektedir" dedi.

Solaryumu sıklıkla kullanan kişilerde cilt yaşlanmasının en çok görüldüğü alanın boyun ve dekolte bölgesi olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, biyolojik yaşlanma sürecine ilave olarak güneş gibi dış faktörlere yoğun maruziyetin cildin yaşlanma sürecine hız verdiğine değindi.

YAŞLANAN CİLT ELASTİKİYETİNİ KAYBEDİYOR

Yaşlanma ile birlikte ciltte yenilenme sürecinin yavaşlamasıyla hasar gören elastik liflerin onarımının doğal olarak sağlanamadığını kaydeden Yüksel, "Bu nedenle yer çekimi etkisi ile yıpranan ve sıkılığını kaybeden ciltte sarkma problemi başlar. Yaşın ilerlemesi ile normalde cildimizde fazla miktarda bulunan hyaluronik asit miktarı da azalır. Bu durum ciltte yoğun kuruma, boyunda ince çizgilerin başlaması ve zamanla çizgilerin derinleşmesi olarak karşımıza çıkar. Cilt bakımında yüz bölgesine uygulanan güneş koyucu kremini ve yüz nemlendiricilerini boyun bölgesine kullanmadığımızda da koruyucu ve nemlendirici kullanılmayan ciltte yaşlanma belirtileri daha yoğun görülür" diye konuştu.

Dermokozmetik Kliniği Direktörü Dermatolog Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, ciltte görülen yaşlanma belirtilerini yok edebilmenin çeşitli alternatif yöntemleri olduğunu açıkladı. Bu konudaki etkili uygulamalardan birinin mezolifting olduğunu belirten Dr. Yüksek, bunun cilt gençleştirme mezoterapi yöntemi olduğunu ifade etti. Dr. Yüksek, mezolifting yönteminde elastik ve kolajen liflerin canlı kalmasını sağlayan ve yıpranmasını engelleyen çeşitli vitamin, mineral, antioksidan ve hyaluronik asit içeren mezoterapi kokteylinin cilde uygulandığını bildirdi. Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, "Bu etkili formül cildin hemen altına ince iğneler yardımıyla uygulanır. Mezolifting ile boyun çizgilerinin azaltılması, cildin yoğun nemlenmesi, cildin sıkılaşması, gerginliğinin artması ile cilt sarkmasının toparlanması yani lifting etkisi, cildin canlı bir parlaklık kazanması ve lekelerin açılması sağlanır. Kısaca boyundaki tüm yaşlanma belirtileri mezolifting ile geriye sarılır. Mezolifting uygulaması cildin yıpranma derecesine göre 3 seans veya 6 seans şeklinde uygulanabilir. Seans aralıkları 10 günde bir veya 15 günde bir yapılabilmektedir. 6 ayda bir, yılda 2 kez yapılan uygulamalar ise cildin gençlik halini tüm yıl sürdürülebilir hale getirir."

"MEZOLİFTİNGİ HER MEVSİM YAPTIRABİLİRSİNİZ"

Mezlifting uygulamasının önemli avantajları bulunduğunu söyleyen Dr. Yüksek, bunları da şöyle sıraladı:

"Her mevsim rahatlıkla uygulanabilir. İşlem acısızdır, 15-20 dakika gibi kısa sürede uygulama biter. Uygulamanın herhangi bir yan etkisi yoktur."

Dermatoloji Uzmanı Dr. Jale Yüksek, mezoliftingin cerrahi işlem tercih etmeyen kişiler için iyi bir alternatif olduğunu kaydederek, cildin doğallığını bozmadan etkili boyun ve dekolte gençleştirmesi sağlamanın mümkün olduğunu bildirdi.

MEZOLİFTİNG İLE ZAMANA DUR DEMEK MÜMKÜN

Mezoterapinin boyunda sıkı ve gergin bir cilt kazanımı sağladığını ve sarkık boyunlarda lifting (kaldırma) etkisi oluşturduğunu vurgulayan Dr. Yüksek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ayrıca kuru, yıpranmış cilde yoğun nem verdiği için kırışıklıklarda açılma etkisi görülür. Ciltteki renk tonunu dengeleyerek parlak bir boyna sahip olunmasını sağlar. Özetle mezolifting boyun ve dekolte bölgesinde zamana dur diyen, gençleşme etkisi sağlayan sık kullanılan bir estetik uygulamadır. Mezolifting boyun ve dekolte dışında yüzde ve el sırtında da kullanılabilmektedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim