• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C

Böyle Ayakkabı Boyacısı Görülmedi

Böyle Ayakkabı Boyacısı Görülmedi
Gaziantep'te ayakkabı boyacısı olan Erdal Özcan, alışılmışın dışında bir yöntemle ayakkabı boyuyor.

Gaziantep'te ayakkabı boyacısı olan Erdal Özcan, alışılmışın dışında bir yöntemle ayakkabı boyuyor. Farklı illerden bir çok müşterisi, ayakkabılarının boyanması için ayakkabı boyacısı Özcan'a gönderiyor.

Gaziantepli ayakkabı tamir ve boya ustası Erdal Özcan, 24 yıl önce açtığı iş yerinde Türkiye'nin farklı illerinden gönderilen ayakkabıları, kendi geliştirdiği yöntemle boyuyor. Açtığı iş yerinin ismine ayakkabı hastanesi adını koyan Özcan, ayakkabıları ise yakarak boyuyor. Boyayacağı ayakkabıların üzerine kendi geliştirdiği bir ilaç süren Özcan, bu ilacı çakmakla tutuşturuyor. Daha önceden kalan boya kalıntıları tamamen yakan ayakkabı ustası Özcan, daha sonra ise ayakkabıya istenilen renkteki boyayı sürüyor. Boya kalıntılarını yakan ilaç karışımının ayakkabıya zarar vermediğini belirten Özcan, karışımı ise kendi ayakkabısında yaptığı deneylerde geliştirdiğini kaydetti. Karışımın sırrını vermeyen Özcan, ayakkabılarını boyatmak isteyen İzmir, İstanbul, İskenderun gibi bir çok ilden müşterisinin ayakkabılarını kargoyla yolladığını belirtti. Ayakkabıları boyayıp yeniden kargoyla adreslerine gönderdiğini ifade eden Özcan, "Ben bu mesleği yaklaşık 24 seneden beri yapıyorum. Bu fikir işlerinden dolayı, memurların genelde ayakkabılarını evde hazır boyayla boyamak zorunda kaldığı için, ayakkabının yüzeyinde belirli bir katman oluşuyor. Bu katmanı da daha önce renk değiştirici boyalarla yakarak alıyorduk, bu da hem maliyeti arttırıyordu, hem müşteriye fazla fiyat çıkıyordu. Ben de kendim uğraştım. Önce kendi ayakkabılarımda ve bazı müşterilerimin ayakkabılarında deney yaptım. Ve bu sayede bu yöntemi geliştirdim. 2002 yılından bu yana bu boya üzerinde çalışıyorum. Ayakkabının yüzeyine herhangi bir zararı yok" diye konuştu

Ayakkabılara zararı olmadığını söylediği yöntem ile hem ayakkabılardaki boya katmanlarını temizlendiğini hem de ayakkabıların ömrünün iki katına arttırıldığını ifade etti. Ayrıca Özcan, geliştirdiği ilaçla, yakarak boyama yapan bölgede ve ülkede tek boyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Böyle Ayakkabı Boyacısı Görülmedi

Böyle Ayakkabı Boyacısı Görülmedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim