• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Boydak: Kıdem tazminatı fonu çalışmalarını destekliyoruz

Boydak: Kıdem tazminatı fonu çalışmalarını destekliyoruz
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, kıdem tazminatı ile ilgili son günlerde kamuoyunda yoğun bir görüşme trafiği olduğunu ve hükümet...

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, kıdem tazminatı ile ilgili son günlerde kamuoyunda yoğun bir görüşme trafiği olduğunu ve hükümet tarafından konuyu sonuca bağlama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Başkan Boydak, "Türkiye'de çalışanlarımızın neredeyse yüzde 89'u çeşitli sebeplerden dolayı kıdem tazminatı alamıyor. Bunu önlemenin bir yolu da işsizlik fonunda olduğu gibi kıdem tazminatı fonu oluşturmaktır. İşadamları olarak biz bunu destekliyoruz. Arkadaşlarımızın bu konuda bazı endişeleri var ancak fotoğrafın bütününe bakmalıyız. Biz Sanayi Odası olarak 15 günlük sürenin fonlanmasına mutabık olmak kaydıyla bu konunun bir çözüme kavuşmasını destekliyoruz." dedi.

KAYSO Ocak ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan'ın konuşmacı olarak yer aldığı toplantıya KAYSO meclis üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, meclis üyelerinin yakınlarından vefat edenlere ve işadamı Mustafa Koç'a rahmet dileyerek sözlerine başladı. Okandan, 2016'nın ilk meclis toplantısında sağlıklı ve mutlu bir yıl dilerken, şehrimizin gelişip kalkınması adına sanayicilerin üretim, ihracat ve istihdamlarını artırmaları yönünde temennide bulundu.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, yakınlarını kaybeden meclis üyeleri ile işadamı Mustafa Koç'a da bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın oğlunun düğün merasimi vesilesi ile devletin zirvesini Kayseri'de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Boydak, Elitaş ailesine mutluluklar temenni etti.

2015 yılını istedikleri büyüme perspektifinde bitiremediklerini ancak Türkiye olarak yine büyüdükleri ve az da olsa istihdamı artırdıkları bir yıl olduğunu açıklayan Başkan Boydak, "2016 yılına ümitle başladık. Hükümetin kurulması, acil eylem planının ortaya konması, ilk 100 gün icraatlarının başlamış olması, kısa ve uzun vadeli programın açıklanmış olması ve hükümetin reform çalışmalarına başlamış olması, bizi 2016 yılı adına ümitlendirmektedir. Tüm bu gelişmeler kapsamında 2016 yılını daha iyi geçireceğimiz yönünde ümitlerimizi korumaktayız." dedi.

OSB'lerin Türkiye'nin sanayi gerçeklerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Boydak, sözlerine şöyle devam etti: "Kayseri'de 80'li yıllardan itibaren OSB'lerin gelişmekte olduğunu görmekteyiz. Bugün Kayserimizin ve sanayimizin yükünü organize sanayi bölgelerimiz çekmektedir. Birçok ilçe belediyelerinden daha fazla istihdama sahip bu bölgelerimizde verilen hizmetlerin çok büyük önemi var. Kayseri OSB'miz Türkiye'nin en önemli OSB'lerinden birisi haline gelmiş durumda. 25 milyon metrekareye yakın alanı ve tüm altyapı hizmetlerinin mükemmel bir şekilde verilen bölge olması münasebeti ile adından övgü ile bahsedilen bir kuruluş haline geldi. Kayserimizde Mimarsinan ve İncesu OSB olmak üzere iki OSB'miz daha var. Oralarda da faaliyetlerimiz devam ediyor. Bundan sonra yönetimdeki arkadaşlarımızın buraları daha da ilerilere taşıyacaklarından hiç endişemiz yok. Bu bölgelerin varlığı ile Türkiyemiz zenginleşiyor. Bizde bundan sonra şehir merkezlerinde sanayi istemiyoruz. Sanayilerin yeri OSB'lerdir."

Kıdem tazminatı ile ilgili son günlerde kamuoyunda yoğun bir görüşme trafiği olduğunu ve hükümet tarafından konuyu sonuca bağlama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Başkan Boydak, "Türkiye'de çalışanlarımızın neredeyse yüzde 89'u çeşitli sebeplerden dolayı kıdem tazminatı alamıyor. Bunu önlemenin bir yolu da işsizlik fonunda olduğu gibi kıdem tazminatı fonu oluşturmaktır. Anladığımız kadarıyla şu anda bir müzakere söz konusu. İşveren tarafımız 15 günlük bir fon oluşturulmasını istiyor ki bence de çok makul bir istek, diğer tarafta bir aylık bir fon oluşturulmasını istiyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir orta yol bulunacağına inanıyorum. Bu fonun kurulması ile bir rahatlama olacaksa işadamları olarak biz bunu destekliyoruz. Arkadaşlarımızın bu konuda bazı endişeleri var ancak fotoğrafın bütününe bakmalıyız. Biz Sanayi Odası olarak 15 günlük sürenin fonlanmasına mutabık olmak kaydıyla bu konunun bir çözüme kavuşmasını destekliyoruz. Bu konunun çözüme kavuşması ekonomi adına orta ve uzun vadede bir kazanç olacaktır." diye konuştu.

İran'daki durumun normalleşmesinin Türk işadamları adına büyük bir avantaj olduğuna dikkat çeken Başkan Boydak, İran'ın Türkiye'den daha fazla nüfusa sahip olduğunu ve yatırıma aç bir ülke olduğunu belirterek, Kayserili sanayicilere bu pazarı çok iyi değerlendirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

Şehrin futbol takımlarına sadece bir kesimin destek vermesinin yeterli olmayacağını, takımlara herkesin sahip çıkması gerektiğini belirten Başkan Boydak, maçlara gitmenin bile destek anlamına geldiğini söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim