• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5824
  • Euro 34.6959
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Boydak Holding'in CEO'su gözaltına alındı

Boydak Holding'in CEO'su gözaltına alındı
Kayseri’de bu sabah düzenlenen operasyonda, aralarında tanınmış işadamlarının da bulunduğu 11 kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da olduğu öğrenildi.

Aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak’ın da bulunduğu işadamları bugün saat 07.00’de ev ve işyerlerinden alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Polis ekipleri Talas İlçesi’nde bulunan Melikşah Vakıf Üniversitesine de giderek, buradaki yöneticilerini de gözaltına aldı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli Tabiplikte ayrı ayrı sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Polis yetkilileri Melikşah Üniversitesi yönetimiyle ilgili başlatılan operasyonun genişleyebileceğini şu anda, gözaltında aralarında işadamı ve üniversite yöneticileri dahil 11 kişinin bulunduğunu ifade ettiler.

'HOLDİNG'E YÖNELİK DEĞİL'

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın avukatı yaptığı açıklamada "Boydak Holding'e yönelik bir operasyon bir baskın yok. Sadece Memduh Bey'in ifadesine başvurulacak şuan. Durum bundan ibaret" dedi. Boydak'ın avukatı Melikşah Üniversitesi yöneticilerine ilişkin operasyon ile ilgili ise, bilgisinin olmadığını söyledi.

14 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Mobilya, enerji, bankacılık, tekstil gibi 12 sektörde faaliyet gösteren Boydak Holding bünyesinde 41 şirket bulunuyor.

Memduh Boydak, Holding'in yönetim kurulu üyeliği yanı sıra CEO'su olarak görev yapıyor.

Boydak, çalışan sayısı ve elde ettiği ciro ileTürkiye'nin önde gelen grupları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 6.5 milyar lira ciro elde eden Boydak Holding bünyesinde 14 bin kişi çalışıyor. Holding bünyesindeki şirketlerden 8'i Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor.

6 YIL ÖNCE EĞİTİME BAŞLADI

Operasyonun yapıldığı Melikşah Üniversitesi ise 2009 yılında eğitim öğretime başladı.Üniversite bünyesinde, hukuk, mühendislik, sağlık bilimleri gibi fakülteler bulunuyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim