• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Boyacılık da yaptı, çobanlık da, azmetti balkan şampiyonu oldu

Boyacılık da yaptı, çobanlık da, azmetti balkan şampiyonu oldu
26. Zagreb Maratonu kapsamındaki Balkan Maraton Şampiyonası'nda 2:18:22'lik derece yaparak altın madalya kazanan Bingöllü Milli Atlet Yavuz Ağralı, 2018...

26. Zagreb Maratonu kapsamındaki Balkan Maraton Şampiyonası'nda 2:18:22'lik derece yaparak altın madalya kazanan Bingöllü Milli Atlet Yavuz Ağralı, 2018 Avrupa Atletizm Şampiyonası için ara vermeden hazırlıklara başladı.

7 çocuklu ailenin ferdi olan Milli Atlet Yavuz Ağralı, genç yaşına birçok başarı sığdırdı. 2003 yılında beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle Cumhuriyet Koşusu'na katılan Ağralı, il birincisi olarak ilk kez şampiyonluğu tattı. Bingöl'de yapılan birçok yarışmada birinciliği tadan Ağralı, Tunceli'de yapılan Atletizm Geliştirme Şampiyonası'nda Doğu Anadolu birincisi oldu. 2007-2008 yıllarında Türkiye'de yapılan birçok yarışmada dereceye giren Ağralı, 2010 yılında yapılan Dünya Liseler yarışmasında ise dünya 6'ıncısı oldu. 2010 yılında Ömer Halis Demir Üniversitesi Beden Eğitim Bölümünü kazanarak üniversite hayatına başlayan Ağralı, 2013'te Dünya Dağ Şampiyonası ikincisi, 2014'te Balkan yarı maratonu ikincisi, Balkan Krosta Türkiye ikincisi, 2015-2016'da İstanbul Maratonunda üçüncü oldu. Aynı üniversitede Antrenörlük Bölümünü de okuyan Ağralı, Hollanda'daki Uluslararası Rotterdam Maratonu'nda 2.17.14 derecesiyle olimpiyat kotası almayı başardı. Hırvatistan'da 26. Zagreb Maratonu kapsamındaki Balkan Maraton Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, kariyerinin en iyi ikinci zamanını elde eden Ağralı, şimdi 2018 Avrupa Atletizm Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Ortaokul ve lise eğitimi döneminde ayakkabı boyacılığı, simit satıcılığı, çobanlık, sanayi ve birçok sektörde çalışarak, aile bütçesine katkıda bulunan 25 yaşındaki Milli Atlet Yavuz Ağralı, başarı hikayesini ve hedeflerini İHA'ya anlattı.

"Ayakkabı boyacılığından simit satıcılığına birçok işte çalıştım"

Başarı sırrını azim ve kararlılığa bağlayan, birçok zorluğa rağmen spordan kopmayan milli atlet Ağralı, "Yedi nüfuslu ailenin ikinci çocuğuyum ben. Spora başladığım yıllarda maddi durumumuz kötüydü. O dönemlerde boyacılık yapıyordum, simit satıyordum. Kahvede çalıştım, sanayide çalıştım, babamın yanında çobanlık yaptım. Okuldan sonra boyacılık yapmaya gidiyordum, fırsat buldukça antrenmanlara gelip spor yapıyordum. Lise yıllarından birçok sıkıntı çektim. Üniversiteyi kazandıktan sonra millilik bursundan sonra biraz daha rahatladım ve spor derslerine yöneldim" dedi.

Yeni hedefi 2018 Avrupa Şampiyonası

2018 Avrupa Şampiyonasına hazırlandığını ifade eden Ağralı, "Azimli bir şekilde çalışmalarımı sürdürüyorum. Avrupa Şampiyonasında ilk 8'e girmeyi hedefliyorum. Hazırlık kapsamında haftada 220-230 kilometre koşuyorum" diyerek bilgi verdi.

Genç yaşına birçok başarı sığdırdığını kaydeden Ağralı, "Lise döneminden üniversite hayatıma kadar birçok başarıya imza attım. Rotterdam'da yapılan maratonda olimpiyat barajını 2 saat 17 dakika 15 saniye geçtim. Rio Olimpiyatlarına seyirci olarak gittim. 2020'de seyirci olarak değil de orada yarışmak için gideceğim. Ömer Halis Demir Üniversitesi Beden Eğitim Bölümünü ve Antrenörlük Bölümü okudum. İleri yıllarda antrenör olmak , Olimpiyat sporcularını yetiştirmek istiyorum. Şampiyon olacak kişileri keşfedip onları yetiştirmek istiyorum" diye konuştu.

Bingöl Belediyesi Yaşamspor Kulübünün sporcusu olduğunu ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin çok desteğini de gördüğünü aktardı.

Boyacılık da yaptı, çobanlık da, azmetti balkan şampiyonu oldu

Boyacılık da yaptı, çobanlık da, azmetti balkan şampiyonu oldu

Boyacılık da yaptı, çobanlık da, azmetti balkan şampiyonu oldu

Boyacılık da yaptı, çobanlık da, azmetti balkan şampiyonu oldu

Boyacılık da yaptı, çobanlık da, azmetti balkan şampiyonu oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim