• BIST 9562.51
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

BOTAŞ'ta karar yönetim kurulunun

BOTAŞ ile kamu idareleri arasındaki taşınmaz satışı veya kiraya verilmesi işlemleri, yönetim kurulu kararı ile yapılacak.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Genel Müdürlüğünün, "BOTAŞ Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmazların Satışı ve Kiraya Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliği", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, satışa konu olan taşınmazın rayiç bedeli; tapu sicil müdürlüklerinden alınacak emsal satış değerleri, Sermaye Piyasası Kuruluna kayıtlı ekspertiz şirketlerinden ve bilirkişilerden alınacak raporlar, belediye, sanayi odası, ticaret odası gibi kuruluşların herhangi biri veya bir kaçından yapılacak soruşturmalar sonucunda tespit ve hesap edilecek. Yıllık kira bedeli ise tespit edilen bu bedelin yüzde 2'sinden az olamayacak.

Kesin teminatın geri verilmesine ilişkin düzenlemelerin de yapıldığı değişikliğe göre, taahhüdün sözleşme ve şartname hükümlerine uygun biçimde yerine getirildiği anlaşıldıktan ve müşterinin bu işten dolayı İdareye ödenmemiş kira, aidat, elektrik, su, doğal gaz, telefon, vergi, sıcak su gibi borçları düşüldükten ve ilgili diğer kurumlardan borcunun olmadığına dair belgenin ibraz edilmesinden sonra kesin teminat bedelinin kalanı müşteriye geri verilecek.

 İdare ile Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli cetvellerde sayılan genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ve sosyal güvenlik kurumları arasındaki taşınmaz satışı veya kiraya verilmesi, idarenin uluslararası sözleşme ve taahhütlerine ilişkin ve bunlarla ilgili taşınmazlarının kiraya verilmesi, yönetim kurulu kararı ile yapılacak.

TÜRMOB'dan bazı serbest muhasebeci ve mali müşavirlere ceza

Öte yandan, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), 2 serbest muhasebeci ile 1 serbest muhasebeci mali müşavire 12 ay geçici olarak mesleki faaliyetten alıkoyma cezası verdi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim