• BIST 9721.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Bostancıoğlu: "Emekli Esnaf, Destek Priminin Kaldırılmasını Bekliyor"

Bostancıoğlu: "Emekli Esnaf, Destek Priminin Kaldırılmasını Bekliyor"
Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Ordu'daki esnafın yaklaşık yüzde 40'ının emeklilerden oluştuğunu belirterek, "Sosyal Güvenlik...

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Ordu'daki esnafın yaklaşık yüzde 40'ının emeklilerden oluştuğunu belirterek, "Sosyal Güvenlik Destek Primi'nin kaldırılması Ordulu esnafımızın yüzünü güldürecektir" dedi.

Türkiye'de emekli olduktan sonra çalışan kişilerden yüzde 15 oranında kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi yapılan düzenleme ile yüzde 10'a indirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim vaatleri arasında yer alan yüzde 10'luk destek priminin kaldırılması vaadi ise esnaf tarafından sevinçle karşılandı. Ordu'da esnafın yüzde 40'a yakın bir kısmının emekli olduğunu ve destek primlerinin esnafı mağdur ettiğini belirten Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı eylem planında destek primlerinin kaldırılacağının yer almasının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

"ESNAFIMIZIN YÜZDE 40'A YAKINI EMEKLİLERDEN OLUŞUYOR"

Esnaf olarak destek primlerine yıllardır karşı olduklarını ve yapılacak olan düzenlemenin esnafı rahatlatacağını ifade eden Bostancıoğlu, "Biz esnaf olarak yıllardır Sosyal Güvenlik Destek Primi'ne karşıydık ve seçim vaadi olarak da Sayın Başbakanımız bunu deklare etti. Geçtiğimiz aylarda yüzde 5'i kaldırılmıştı, şimdilik yüzde 10'u kaldı. Bu yüzde 10'unun da iki ay içerisinde kaldırılmasını bekliyoruz. Bu durum esnafımıza en azından 150 TL gibi fark yansıyacak. Düzenleme yapıldıktan sonra ekstra zamlarla hiç almıyorum diyen emekli bir esnaf en az bin 350 TL maaş alacak. Ordu'da faaliyet gösteren esnafımızın yüzde 40'a yakınının emeklilerden oluşuyor. Destek primlerinin kaldırılması ile emekli maaşı yetmediği için çalışan Ordulu emekli esnafımız rahat bir nefes alacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim