• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Bosna Hersek’in Hadzici Heyetinde Başkan Toru’ya Ziyaret

Bosna Hersek’in Hadzici Heyetinde Başkan Toru’ya Ziyaret
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru'nun daveti üzerine Konya'ya gelen Bosna Hersek'in Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç ve Meclis...

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru'nun daveti üzerine Konya'ya gelen Bosna Hersek'in Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç ve Meclis Başkanı Adnan Proha, Başkan Toru'yu ziyaret etti.

Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü'ne katılmak üzere ülkemize gelen Bosna Hersek'in Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç, Meclis Başkanı Adnan Proha ve meclis üyelerinden oluşan heyet Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'yu makamında ziyaret etti.

"SARAYBOSNA'YI KONYA'DAN FARKLI GÖRMÜYORUZ"

Meram Belediyesi'nin Bosna Hersek'teki kardeş şehri olan Hadzici Belediyesi'nden Başkan Hamdo Eyuboviç ve beraberindeki heyet Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü nedeniyle geldikleri Konya'da ziyaretlerde bulundu. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, misafirlerine ilk olarak belediye binasını gezdirirdi.

Başkan Toru yaptığı açıklamada, "Saraybosna'yı Konya'dan farklı görmüyoruz. Bosna Hersek ile geçmişten, kadim tarihimizden gelen bir gönül birlikteliğimiz var" şeklinde konuştu. Başkan Toru, "Özellikle son 2 yıldır Türkiye ve içinde bulunduğumuz coğrafyada cereyan eden hadiseler bizleri hem inanç birlikteliği hem de tarih ve coğrafya birlikteliği anlamında bir arada olmaya ve dayanışmamızı artırmaya itiyor. Bosnalı kardeşlerimize Konya'nın kapısının her zaman açık olduğunu belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"HZ. MEVLANA'NIN "GEL" ÇAĞRISINA UYDUK"

Bosna Hersek'ten getirdiği selamları ileterek konuşmasına başlayan Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Eyüboviç ise, "Bizleri Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü etkinliklerine davet ettiği için Meram Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hz. Mevlana'nın "Gel" çağrısına uyarak bugün burada sizlerle birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Allah'ın emri, Peygamberimizin (S.A.V.) sünneti ve Mevlana'nın öğütlerine uyarak "İnsanlar arasında nefret değil sevgi tohumları ekmek" istiyoruz. Müslümanlar tarih boyunca hep bazı güçlerin hedefinde olmuşlardır. 20 yıl önce Bosna Hersek'te Müslümanları yok etmek isteyen güçler şimdi sizin ülkeniz üzerinde oyun oynuyor. Ama Allah onların oyunlarını hep bozacaktır" şeklinde konuştu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, günün anısına Başkan Eyuboviç ve diğer misafirlere çeşitli hediyeler takdim etti. Boşnak Başkan da Başkan Toru'ya tablo hediye etti.

Boşnak heyet, Meram Belediyesi ziyaretinden sonra Mevlana, Şems, Konevi ve Ateşbaz-ı Veli Türbeleri ile 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nı ziyaret ettiler.

Bosna Hersek’in Hadzici Heyetinde Başkan Toru’ya Ziyaret

Bosna Hersek’in Hadzici Heyetinde Başkan Toru’ya Ziyaret

Bosna Hersek’in Hadzici Heyetinde Başkan Toru’ya Ziyaret

Bosna Hersek’in Hadzici Heyetinde Başkan Toru’ya Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim