• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Bosna Hersek Kayseri İle İlişkileri Geliştirmek İstiyor

Bosna Hersek Kayseri İle İlişkileri Geliştirmek İstiyor
Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Began Muhic, Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek ve Bosna Hersek İle İlişkileri geliştirme Vakfı Genel Sekreteri...

Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Began Muhic, Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek ve Bosna Hersek İle İlişkileri geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Cenita Kocaman, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ı makamında ziyaret etti.

Bosna Hersek'in İstanbul Başkonsolosu'nu Kayseri Sanayi Odası'nda misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, "Bosna Hersek diyince aklıma dostluk, kardeşlik ve birlik beraberlik geliyor. Bu ülkemize ihracat yapan 25'in üzerinde üyemiz var. Bu üyelerimiz orada markalaşmış durumdalar. Türkiye olarak bankacılık sektöründe de yatırımlarımız var. Bosna Hersek'in ekonomik gelişiminin daha da artacağını ve önümüzdeki dönemde daha yakın bir ilişki içerisinde olacağımız bir merkez haline geleceğine inancım tamdır." diye konuştu.

Bosna Hersek'in Avrupa Birliği hedefinin de gerçekleşmesi temennisinde bulunan Başkan Boydak, "Türkiye'nin ülke olarak her zaman Bosna Hersek'in yanında olduğunu biliyoruz. Bizde Oda olarak bu ülkemize bir takım ziyaretlerde bulunmuştuk. Bundan sonrada temaslarımızı sürdürmek isteriz. İki ülkenin ilişkilerinin gelişmesi adına bize düşen bir görev olursa memnuniyetle hazırız." ifadelerini kullandı.

Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek'inde mobilya sektöründe meslektaşları olduğunu ve çok önemli bir firmanın sahibi olduğunu belirten Başkan Boydak, Bosna Hersek'in çok doğru bir temasla Türkiye'de temsil edildiğini belirterek, Bosna için gösterdiği yoğun çabalardan dolayı Muzaffer Çilek'e teşekkür etti.

Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Began Muhic ise, KAYSO'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayseri ile Bosna Hersek arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek ve ihracatçı sayısını artırmak istediklerini belirterek, bundan sonraki süreçte Bosna Hersek ve Kayserili işadamlarını bir araya getirerek, toplantılar düzenlemek istediklerini söyledi. Başkonsolos Muhic, tarım, mobilya, enerji, metal ve tekstil gibi sektörlerin ortak iş yapılabilecek sektörler arasında olduğunu da sözlerine ekledi.

Bosna Hersek Kayseri İle İlişkileri Geliştirmek İstiyor

Bosna Hersek Kayseri İle İlişkileri Geliştirmek İstiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim