• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Boşanma korkusuyla 63 kilo verdi

Boşanma korkusuyla 63 kilo verdi
Karabağlar ilçesindeki Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Danışma Birimi'nde AA muhabiriyle görüşen Hüseyin Arı, zayıflama öyküsünü anlattı.

Demir çelik fabrikasında vardiya amiri olarak görev yaptığı dönemde dengesiz beslendiği için çok kilo aldığını, yediğine içtiğine hiç dikkat etmediğini söyleyen 2 çocuk babası Arı, şöyle konuştu:

"Aslında kilo almaya 15-20 yıl önce başlamıştım ama son dönemlerde kendimi hiç kasmamıştım. Yemekler çok güzeldi, ben de kilo aldım. En son 155-156'yı gördüm. Eşim 'bu böyle olmaz' dedi ama ben önce dikkate almadım. Sıkıntılar başladı, merdiven çıkarken sorun yaşamaya başladım. 300 metre yürüsem dinlenecek yer arıyordum. Eşim de bana bakmayabilirdi. Hatta 'böyle gidersen boşanma durumu olur' dedi. Belki latife anlamında konuştu ama beni çok etkiledi. Hemen sağlık ocağı aradım. Karabağlar'da obezite merkezi buldum. Doktor Berna Hanım çok kilolu olduğumu, üniversite hastanelerine gitmem gerekebileceğini söyledi. O kadar ağırdım ki sağlık ocağındaki baskül ben üzerine çıkınca göstermedi, şaşırdı. Hemşire de 'karın seni nasıl boşamıyor' deyince inat ettim, kilo vermeye başladım, şimdi iyiyim."

Doktor, diyetisyen ve psikolog programı eşliğinde 13 ayda 63 kilo verdiğini dile getiren Hüseyin Arı, eşini çok sevdiğini ve iyi geçinmek için çaba gösterdiğini söyledi. 

Eskiden her yere arabayla gittiğini 70 beden kıyafet giydiğini ama her yerde bulamadığı için özel elbise diktirdiğini ifade eden Arı, artık istediği erkek giyim dükkanından 50 beden pantolon alıp çıktığını söyledi. 

Günde 1 saat yürüyüşünü ve diyet programını ihmal etmediğini de kaydeden Hüseyin Arı, bir daha kilo almamak için özen gösterdiğini belirtti. 

Fatma Arı: "Kilo alırsa kötü"

Eşinin kilo alması üzerine sağlığından çok endişelendiğini, uzun  yıllar hasta annesine baktığı için artık hasta bakmak istemediğini de anlatan Fatma Arı, eşini ciddi biçimde uyardığını kaydetti.

Hareketleri kısıtlanan eşinin bir an önce sağlığına kavuşması için çalıştığını ifade eden Arı, "Artık bir şey yapmamız gerekiyordu, birlikte başardık ve sağlığına kavuştu" dedi. 

Karabağlar Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Berna Erdoğmuş Mergen, Hüseyin Arı'nın ilk tetkiklerini yaptıklarını, her türlü hastalığa aday olduğunu kendisine bildirdiklerini ifade etti.

Psikolog desteği ve diyetisyen Kemal Tok'un önerileri ile ilerlediklerini anlatan Mergen, Hüseyin Arı'nın tüm obezite hastaları için örnek olabileceğini sözlerine ekledi.

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim