• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Boşaltılan binanın sakinleri geceyi otelde geçirdi

Boşaltılan binanın sakinleri geceyi otelde geçirdi
Beyoğlu'nda, bir inşaat alanında temel kazma çalışması sırasında yaşanan toprak kayması nedeniyle bitişikteki binada oturanlar dün geceyi otel odası...

Beyoğlu'nda, bir inşaat alanında temel kazma çalışması sırasında yaşanan toprak kayması nedeniyle bitişikteki binada oturanlar dün geceyi otel odası ve yakınlarının yanında geçirdi. İnşaatın kalfası, "Hafriyat sırasında toprak kayması yaşandı. Bir binanın bahçe kısmındaki toprak da kaydı. Bina tedbir amaçlı boşaltıldı. İnceleme tamamlanır tamamlanmaz istinat duvarını yapacağız." diye konuştu.

Sütlüce Mahallesi Salaş Sokak 14 numarada bulunan bir inşaatın temel hafriyatı bitiminin ardından dün saat saat 21.30 sıralarında toprak kayması yaşandı. Girişi Şekerkuyu Sokak 18 numarada bulunan 18 daireden oluşan 51 yıllık apartmanın bahçe kısmındaki topraklar da kayma yaşandı. Bazı dairelerde sıva çatlağı meydana gelindi. Apartman sakinleri tedbir amaçlı dün geceyi otel ve yakınlarının yanlarında geçirdi. Masrafların inşaatı yapan firma tarafından karşılanacağı belirtildi. Tahliye işleminin ardından mühürlenen binada yapılacak incelemenin ardından çatlakların yeni mi yoksa eski çatlaklar mı olduğu tespit edilecek. Binanın taşıyıcı bölümleri olan kolon ve girişlerde çatlak olmadığı iddia edildi.

Yapılacak inşaatın kalfası Eyüp Güzel, "Hafriyata dün başladık. Konuşulanlar gibi durum söz konusu değil. Bina 40-50 yıllık. Kendi hafriyatımız göçtü. Binadakiler de binamız hasar gördü. Bilmem ne oldu diyor. Halbuki böyle bir şey yok. Sizde görüyorsunuz binada her hangi bir sıkıntı yok. Sadece bizim üst taraftaki hafriyatımız kaydı geldi. Bugün bunu aldık. Zaten tedbirini de alıyoruz. Perde betonumuzu koyacağız gerekli ne varsa yapacağız. Binadaki insanları boşaltıp otele götürdük." dedi.

Olay yerine gelen Sütlüce Muhtarı Asalettin Bektaş, "Hafriyat alanını altı boşalınca toprak kayması yaşandı. Binamızda her hangi bir sıkıntı yok. Vatandaşların elham ve biraz da paniği üzerine Belediye, polis yetkilileri dün akşam 24.00'e kadar buradaydı. Sıkıntı yaşayan binada kalmak istemeyen vatandaşları otele yerleştirdiler. Geride kalanda akrabalarına komşularına dağıldı. Bizde yemeklerini felan verdik. Hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Bugün de kahvaltılarını yaparak işlerinin başına döndüler. Bizim şu an bir TIR'ımız var. TIR büyük olduğundan dolayı buraya sokamadık. Demirleri orada kestiriyoruz. İstinat duvarı yaptıracağız. Firma yetkilileriyle de konuştuk belediye de takip ediyor. Kendi gözlerimle görmedim bugün de bina mühürlü olduğu için giremedik ama en alt katta oturanlar kolanlar hariç duvarlarda sıva çatlağı olduğunu söyledi." dedi.

Boşaltılan binanın yöneticisi Asım Gökbulak, "Tedbir amaçlı boşaltıldı. Şu an mührün açılıp insanların kendi sorunlarını çözmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.Cihan

Boşaltılan binanın sakinleri geceyi otelde geçirdi

Boşaltılan binanın sakinleri geceyi otelde geçirdi

Boşaltılan binanın sakinleri geceyi otelde geçirdi

Boşaltılan binanın sakinleri geceyi otelde geçirdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim