• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

'Borsanın performansını istikrara ve güvene bağlıyorum'

'Borsanın performansını istikrara ve güvene bağlıyorum'
TDG Kıdemli Portföy Yöneticisi Ayan, "Diğer gelişmekte olan ülkelere nispetle BIST 100'deki getirinin çok iyi olmasını, ülke içerisindeki istikrara ve ekonomi yönetimine olan güvene bağlıyorum" dedi.

Varlık yönetim şirketi The Doman Group (TDG) Kıdemli Portföy Yöneticisi Öner Ayan, diğer gelişmekte olan ülkelere nispetle Borsa İstanbul 100'deki (BIST 100) getirinin çok iyi olmasını, ülke içerisindeki istikrara ve ekonomi yönetimine olan güvene bağladığını söyledi.

Değerlendirmelerde bulunan Ayan, ABD'de başkanlık seçimleri yaklaştıkça borsadaki hareketlenmenin arttığına işaret ederek, eskiden fon yöneticileri olarak gelişmiş ülkelerdeki finans piyasalarının, politik ve makroekonomik gelişmelerden çok fazla etkilenmesini beklemediklerini anımsattı.

Ayan, bu seneki seçimlerin biraz farklı olduğuna işaret ederek, "Öncelikle, artık dünyada hisse senedi ve bono piyasalarının tartışmasız bir şekilde merkez bankalarının, yani hükümetlerin elinde olduğunu söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.

Her ne kadar "bağımsız" oldukları söylense de hiçbir merkez bankası yönetiminin, kendisini oraya atayan hükümetten aksi yönde bir politika izleyemeyeceğini, izlese de ömrünün fazla uzun olmayacağını aktaran Ayan, şunları kaydetti:

"Faizler düşerse üretici ve sanayiciler için kredi muslukları açılacak"
Öner Ayan, tüm makroekonomik etkilerin sonucunda Alman 10 yıllık tahvillerinin getirilerinin yüzde 0,15'e, aynı vadedeki Japon hükümetinin borç senetlerinin ise yüzde -0,1'e kadar indiğini kaydetti.

Diğer gelişmekte olan ülkelere nispetle BIST 100'deki getirinin çok iyi olmasını, ülke içerisindeki istikrara ve ekonomi yönetimine olan güvene bağladığını vurgulayan Ayan, "BIST 100 endeksi 2016'nın başından beri dünyada en iyi getiri sağlayan ilk üç endeks arasında. Petrol fiyatının düşük olması ve ülkemizin en büyük cari açık kalemlerinden biri olan enerji ithalatının da düşük seviyede kalması ülkenin bütçesi için çok iyi bir gelişme oldu. Eğer Türkiye'de faizlerde de biraz düşme yaşanırsa üretici ve sanayiciler için kredi muslukları açılacaktır. Bu ise ülkemiz için büyüme ve istihdamın artması demek." değerlendirmesini yaptı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim