• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Borsa Yatırımı Yaparken Bunlara Dikkat Edin

Borsa Yatırımı Yaparken Bunlara Dikkat Edin
Birçok borsa yatırımcısı, aldığı gün hemen hissesinin yükselmesini ve bu şekilde kazanç elde edilmesini ister. Ancak, bu kesinlikle muallak bir durumdur.

Birçok borsa yatırımcısı, aldığı gün hemen hissesinin yükselmesini ve bu şekilde kazanç elde edilmesini ister. Ancak, bu kesinlikle muallak bir durumdur. Evet, herkesin para kazanmak için yatırım yapması gerektiği bir gerçek olsa da, bunun için çok kısa zamanlar tanımak çok mantıklı bir yatırım olmayacaktır.

Öncelikle yatırımcı, yatırım yapacağı şirket ile ilgili güncel ve geçmiş bütün haberleri kap.org.tr adresinden takip etmelidir. Buradan yaptığı takipler sonucunda bir plan yapmalıdır. Bist listesinde yer alan tüm şirketler dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen olaylardan olumlu ya da olumsuz yönde etkilenebilmektedirler. Bu nedenle de şu şirkete şu zamanlarda yatırım yapılmalı şeklinde bir genelleme yapabilmek mümkün olmayacaktır.

Borsa nasıl oynanır sorusuna en güzel cevap borsa yatırımının nasıl yapılacağını belirtmekle olur düşüncesindeyim. Bunun için de bist gibi kelimelerin de doğru bir şekilde öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu tür kelimeler için borsanın sözlüğü diyebileceğimiz bilgiler için www.borsaegitim.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Peki, borsa nasıl oynanır diye soran bir kişi gerçekte bunun oyun olmadığını ve bir yatırım aracı olduğunu biliyor mu acaba. Ben bildiğini varsayıyorum ve nasıl yatırım yapacağı konusunda bilgiler vermek istiyorum.

Bu düşünce, yatırımcıda strese neden olur ve beklentilerini bu kadar kısa süreli yapan yatırımcıların uzun vadede kazançlı çıkmaları çok da mümkün olmayacaktır. Bu yatırımlarda riski minimize edebilmek için bir takım sorulara yanıtlar aranmalıdır. Şirketin kar payı verip vermediği, şirketin bilanço durumuna göre iyileşme olup olmadığı, yani mali durumu düzelme gösterip göstermediği, şirketin haber akışları gibi sorular yanıtlandıktan sonra, olumlu sonuç alınabilmesi durumunda yatırıma karar verilmelidir.

Yatırımcının unutmaması gereken en önemli husus, borsada kazanmak da kaybetmek de mümkündür. Bunun için kesin kazanç beklemek, bu konuda büyük hayal kırıklığı yaşamanıza neden olacaktır. Daha fazla bilgi için borsaegitim.com sitesini takip edebilir, riskinizi minimum düzeylere indirebilirsiniz.

Yine borsaya yeni başlayanların, kısa vadede ihtiyaç duymayacakları tutarları yatırıma dönüştürmeleri uygun bir yatırım şekli olacaktır. Yine ülke ve dünya gündeminde olası belirsizlikler durumunda yatırımın daha düşük tutulmasında fayda olacaktır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim