• BIST 9790.72
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Borsa İstanbul’dan dev anlaşma

Borsa İstanbul ile Nasdaq OMX arasında stratejik işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında Nasdaq OMX’in, Borsa İstanbul’dan yüzde 5 hisse alacağı açıklandı.
Borsa İstanbul ile Nasdaq OMX iş birliğine ilişkin anlaşma, Borsa İstanbul Olağanüstü Genel Kurulunda oy birliğiyle kabul edildi. Borsa İstanbul, bu işbirliği sayesinde Avrasya bölgesi için uluslararası ölçekte bir sermaye piyasası merkezine dönüşecek. Avrasya bölgesinde NASDAQ OMX teknolojilerinin satış hakları Borsa İstanbul’a ait olacak. Anlaşma kapsamında Nasdaq OMX, Borsa İstanbul’dan yüzde 5 hisse alacak.
 
Anlaşmaya göre NASDAQ OMX’in, dünyanın öncü piyasa uygulaması Genium-INET ve tüm ilgili platform ve uygulamaları esasında çalışan ileri ve eksiksiz piyasa teknolojisi çözümleri ile danışmanlık hizmetleri sunmasını öngörüyor. Bu ürünlerin Avrasya bölgesindeki satış hakları Borsa İstanbul’a ait olacak ve nihai olarak Borsa İstanbul, teknolojik açıdan know-how kazanmış olacak. Taraflar ayrıca, Borsa İstanbul’un, küresel çaptaki ihraçcılar, yatırımcılar ve şirketlere hizmet veren, Avrasya bölgesinin sermaye piyasası merkezi olarak konumunu ve markasını güçlendirmek amacıyla yakın işbirliği içinde çalışacak. Anlaşma çerçevesinde, Borsa İstanbul’un NASDAQ OMX’e yapacağı ödemeler taksitler halinde gerçekleştirilecek. NASDAQ OMX, Borsa İstanbul’un sermayesine yüzde 5 oranında ortak olacak ve yüzde 2 oranında ilave pay alma hakkı bulunacak. Tarafların işbirliği kapsamında, Borsa İstanbul da, NASDAQ OMX’in sermayesinde azınlık payı edinebilecek.
 
ÖNEMİNİ ANLATTI
 
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan "Finans dünyasına birlikte hizmet etmek amacıyla, NASDAQ OMX ile son derece önemli etkiler yaratan küresel bir ortaklık yapmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Dünyanın en ileri teknoloji uygulamalarından biriyle çalışacak ekibimizin, kesintisiz olarak en ileri alım-satım sistemiyle esnek ve yenilikçi hizmet sunacağından eminim. Bu ortaklık sonrası Borsa İstanbul ihraççı, yatırımcı ve borsacılara küresel çapta hizmet veren, entegre ve çok sayıda sermaye piyasası aracının işlem gördüğü bir borsa olarak konumlanıyor. Borsa İstanbul, NASDAQ OMX’in tüm sermaye piyasası araçları için, alım-satım, takas, piyasa gözetimi ve risk yönetimi sistemlerini kendi sistemlerine entegre edecek ve kullanacak. Anlaşma, her iki borsanın aracı kurumlarının ve müşterilerinin yararına olacak uzun vadeli bir işbirliğini de ifade ediyor" ifadelerini kullandı.
 
"SON DERECE MEMNUNUZ"
 
 NASDAQ OMX Genel Müdürü Robert Greifeld, "Borsa İstanbul, küresel yatırımcıları Avrasya bölgesine çeken uluslararası bir merkez olma yolunda ilerlerken, Borsa İstanbul’la yan yana çalışmaktan son derece memnunuz. NASDAQ OMX’in Küresel Teknoloji Çözümleri’nin temelini, dünya sermaye piyasalarının altyapısını hazırlamak ve işletmek oluşturuyor. Bu çerçevede Borsa İstanbul’a ortak olmak ve yatırım yapmak bizim için çok heyecan verici" diye konuştu.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim