• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Bornozla Dans Edip Yürüdüler

Bornozla Dans Edip Yürüdüler
Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, protokol üyeleri bornoz giyerken, kurulan sahnede dans eden dansçıların da bornozla dans...

Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, protokol üyeleri bornoz giyerken, kurulan sahnede dans eden dansçıların da bornozla dans etmesi büyük beğeni topladı.

Denizli'de bu yıl 5. kez düzenlenen Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Günü için öğle saatlerinde Delikliçınar Meydanı'nda yaklaşık bin kişi bir araya geldi. Etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İsa Dal, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Protokol üyelerinin tamamının bornoz giyerek geldiği etkinlikte ilginç görüntüler oluştu. Takım elbisenin üzerine giyilen yeşil siyah bornozlar dikkat çekerken, meydana kurulan sahneye dansçılar çıktı. Yaklaşık 10 çift üzerlerindeki bornozlarla dans ederken, bornozlu dans büyük alkış aldı. Dansın ardından ise kortej yürüyüşüne geçildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu öncülüğünde yürüyen protokol üyeleri ve diğer vatandaşlar üzerlerindeki bornozlarla dikkat çektiler. Delikliçınar Meydanı'ndan Bayramyeri'na kadar bornozlarla yürüyen kalabalığı görenlerden bazılarının fotoğraf çekerek telefonuna bu anları kaydettikleri görüldü.

"BORNOZ ÇILGINLIĞI DENİZLİ'DEN DÜNYAYA YAYILACAK"

Organizasyonun öncülerinden olan DETGİS Başkanı İsa Dal, "Denizli'de 40 bin civarında tekstil alanında çalışan var. 150 binden fazla insan bu sektörden ekmek yiyor. Bizim artık katma değeri artırmamız lazım. Tekstilin değerini daha fazla yükseltmemiz gerekiyor. Bunun için markalaşmak çok önemli. Bugün kutladığımız Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Günü bu anlamda çok önemli. Denizli'de binlerce insan ile birlikte bornozlarımızı giyerek toplanmamız çok güzel. Şehir buna gerçekten de sahip çıkıyor. İlerleyen senelerde bornoz etkinliğimizi başka illere de yaymak istiyoruz. Denizli'nin dışında Antalya, Gaziantep, Bursa ve İstanbul'da bornoz günü etkinliklerimiz olacak. Bundan sonra belki de tüm Türkiye'de kutlanacak. Hatta yurtdışına açılacağız. Milano, Londra, Paris ve New York'ta bu kortejleri göreceğiz. Bornoz çılgınlığı Denizli'den dünyaya yayılacak" dedi.

"TEKSTİL SEKTÖRÜMÜZÜ DAHA İYİ TANITMA İMKANI BULDUK"

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise, "Bu yıl 5.'sini gerçekleştirdiğimiz etkinliğe halkımızın ilgisi beni çok mutlu etti. İlk başlarda yerelden başladık ve giderek hem ulusal hem de uluslararası alanda ses getirmeye başladık. Halkımız, sivil toplum ve siyasilerimiz sahip çıkınca daha güzel işler yaptık. 3 milyar doları geçen ihracatımıza baktığımızda 180'den fazla ülkeye ihracat yapan bir Denizli, dünya ticaretinde söz sahibi oldu. En önemli sektörümüz olan tekstilin daha fazla tanıtılması ve dışarıya açılması için bugünü olması çok güzel oldu. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Bornozla Dans Edip Yürüdüler

Bornozla Dans Edip Yürüdüler

Bornozla Dans Edip Yürüdüler

Bornozla Dans Edip Yürüdüler

Bornozla Dans Edip Yürüdüler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim