• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

BORGİP’in ikinci toplantısı Mersin’de yapılacak

BORGİP’in ikinci toplantısı Mersin’de yapılacak
Bölgelerarası ortak girişim projesi (BORGİP) kapsamında düzenlenen toplantıların ikincisi, 31 Mart'ta Mersin'de gerçekleştirilecek.

Bölgelerarası ortak girişim projesi (BORGİP) kapsamında düzenlenen toplantıların ikincisi, 31 Mart'ta Mersin'de gerçekleştirilecek.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) işbirliğiyle, bölgelerarası gelişmişlik farklarının azaltılması, Türkiye'deki girişimci ve KOBİ'lerin güçlenerek büyümesi hedefiyle yürütülen "Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi" kapsamında düzenlenen toplantıların ikincisi, 31 Mart'ta Mersin'de gerçekleştirilecek. "İşimizi Nasıl Büyüteceğiz? Gelecek Kuşaklara Nasıl Devredeceğiz?" başlıklı toplantı kapsamında, işini büyütmek isteyen Çukurovalı KOBİ'ler, Türk iş dünyasının önde gelen isimleri ile bir araya gelecek.

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Konfederasyonu (ÇUKUROVASİFED) ve Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) ev sahipliğinde düzenlenecek toplantı; TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, ÇUKUROVASİFED Başkanı Ali Doğan ve MESİAD Başkanı Mehmet Deniz'in açılış konuşmalarının ardından, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı & TÜSİAD BORGİP Çalışma Grubu Başkanı Şükrü Ünlütürk tarafından yapılacak BORGİP proje sunumu ile devam edecek. Toplantı kapsamında ayrıca, KOBİ'lere nitelikli insan kaynaklarına erişim, mentorluk, danışmanlık hizmetleri, teknoloji kullanımını artırmaya yönelik danışmanlık ve destekler, pazarlama ve ihracat konularında da sunumlar yapılacak.

"KOBİ'lerin küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz"

Türkiye ekonomisinin lokomotifinin KOBİ'ler olduğunu belirten TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, BORGİP ile üretkenlik, iş gücü istihdamı, Ar-Ge ve inovasyon gibi alanlarda KOBİ'lerin küresel rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini söyledi.

"Tüm Türkiye'yi kucaklayan bir proje"

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı & TÜSİAD BORGİP Çalışma Grubu Başkanı Şükrü Ünlütürk ise "BORGİP ile hayata geçirdiğimiz mentorluk yaklaşımıyla, başta KOBİ'ler olmak üzere tüm Türkiye'nin büyümesinde çok önemli bir rol oynayabileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla kamu politikalarını yönlendirebileceğini, bilgi sunabileceğini, bilimsel bir veri oluşturabileceğini hayal ediyoruz. Bu anlamda da bunun sadece bölgesel bir proje olmasının dışında tüm Türkiye'yi kucaklayan bir proje olması için çaba gösteriyoruz" dedi.

BORGİP’in ikinci toplantısı Mersin’de yapılacak

BORGİP’in ikinci toplantısı Mersin’de yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim