• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Borçlarından dolayı elektrikleri kesilen çeltikçiler uluslararası yolu kapattı

Borçlarından dolayı elektrikleri kesilen çeltikçiler uluslararası yolu kapattı
Türkiye çeltiğinin yüzde 50'sini üreten Edirne'nin ipsal ilçesindeki çiftçiler, borçlarından dolayı elektrikleri kesilince, Türkiye-Yunanistan uluslararası...

Türkiye çeltiğinin yüzde 50'sini üreten Edirne'nin ipsal ilçesindeki çiftçiler, borçlarından dolayı elektrikleri kesilince, Türkiye-Yunanistan uluslararası karayolunu, iş makineleri ve traktörlerle, yaklaşık bir saat ulaşıma kapattı.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, "280 bin dönüm çeltik üretim yapan İpsala üretim yapamaz bir haldedir. Sayın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız ve Sayın Başbakanımızın bizlere kulak vermesini istiyoruz. İpsala'da çeltik üretimi yapılmaz ise Türkiye pirinçte dışarı bağımlı hale gelir. Bizim burada toplanma amacımız aslında eylem yapmak değil, topraklarımızın su ile buluşmasını sağlamak ve Türkiye ekonomisine katlıda bulunmak için çırpınıyoruz. Yetkililere sesimizi duyurmak ve sahip çıkması için burada toplanmış bulunuyoruz." dedi.

Köy Koop Edirne Birliği Başkanı Ahmet Eken ise "Türkiye'nin yüzde 50 çeltik üretimini yapan, yılda yüz milyon kw saat elektrik üretilen bir ilde, 500 bin dekar araziye 500 bin litre ilaç atılıyor demektir. Bu sadece İpsala'nın ve Edirne'nin sorunu değildir. Bizim burada toplanmamızın sebebi sadece elektriklerin kesilmesi değil. Bizler yaklaşık yirmi yıldır yüzde 8-14 kayıp kaçak bedeli ödemişizdir. Bizim burada elektriğimiz kesilmişse de önemli değidir. Önemli olan, devletin faizlerini affedip geri kalan ana parasını hasat sonrasında ödenecek şekilde taksit yapmasıdır." diye konuştu.

Açıklamaların ardından yaklaşık 100 çeltik üreticisi, polis, jandarma ve sivil yetkililerin araya girmesine rağmen, karayolunu uzun süre ulaşıma açmadı. Eylem sebebiyle yolun her iki tarafında uzun araç kuyrukları oluştu. İpsala İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yolu kapatan araçlara cezai işlem uyguladı. Yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kalan uluslararası karayolu, tekrar açıldı.Cihan

Borçlarından dolayı elektrikleri kesilen çeltikçiler uluslararası yolu kapattı

Borçlarından dolayı elektrikleri kesilen çeltikçiler uluslararası yolu kapattı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim