• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Borçka’da 8 köyün 10 yıldır beklediği Güreşen Köprüsü nihayet yapılıyor

Borçka’da 8 köyün 10 yıldır beklediği Güreşen Köprüsü nihayet yapılıyor
Artvin'in Borçka ilçesindeki 8 köyün ilçe merkezine ulaşımındaki karayolunu yaklaşık 25 kilometre kısaltacak Güreşen Viyadüğü Projesi'nin, Ankara'da...

Artvin'in Borçka ilçesindeki 8 köyün ilçe merkezine ulaşımındaki karayolunu yaklaşık 25 kilometre kısaltacak Güreşen Viyadüğü Projesi'nin, Ankara'da gerçekleştirilen ihalesinin ardından ilçede bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Artvin'ın Borçka ilçesinde toplam uzunluğu 270 metre, genişliği 12 metre yapılması planlanan Güreşen Köprüsünün bilgilendirme toplantısı ilçenin Acarlar Meslek Yüksek Okulu Salonu'nda düzenlendi. Toplantıda vatandaşlara projeyi anlatan AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, cep telefonuyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı aradı. Sesi hoparlöre veren Kışla, Bakan Arslan ile konuşmasını salondakilere dinletti.

Sunum öncesi bir konuşma yapan Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, çok önemli bir gün yaşadıklarını belirterek "Güzel bir görüntü ile kardeşlik duyguları içerisinde bir birimizi destekleyerek bütünlük içerisinde ülkenin hassas halini güvenle atlatacağız. 2023 hedeflerimize en hızlı bir şekilde ulaşacağız, ateş çemberi etrafında ayakta durma mücadelelerini veriyoruz. Devletimiz bir yandan da hizmet sunmaya çalışıyor. Bizde bu anlayışla birlik ve beraberlik içerisinde 2014 yılında bize verilen görevi en iyi şekilde, çok iş yapmamız gerekiyor, şükürler olsun çalışmalarımıza geceyi ayırt etmeden sürdürmeye çalışıyoruz" dedi.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da konuşmasında cep telefonuyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı aradı. Görüşmesi sırasında Bakan Arslan'ın bu viyadüğün Artvin ve Borçka halkı için öneminin farkında olduklarını dile getirerek, "Artvin ve Borçka ne kadar güzelse bir o kadar da zor bir coğrafya. Bu zor coğrafyada yaşayan insanlara hizmet etmek bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Arkadaşlar bugün ihaleyi başlattı. Yasal süreç işliyor. En kısa sürede bitirip insanlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Biliyorum İsrafil Bey beni "bir an önce bitirin" diye sıkıştıracak. Ben de arkadaşları sıkıştıracağım ve inşallah bir an önce bitirir ve hizmete sokarız. Memleketimize ve milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Bakan Arslan'a teşekkür eden Milletvekili Kışla, "Bu hizmet size nasip oldu. Bu viyadük 10 yıldır bölge halkının arzusuydu. Yıllardır bu günü bekliyorlardı. Bugün ihalesini yaptınız ve sizlerden Allah razı olsun, inşallah açılışını da sizlerle birlikte yaparız" şeklinde konuştu.

Artvin Valisi Ömer Doğanay ise, birlik ve beraberlik içinde olunması için herkese büyük görevler düştüğünü kaydederek, "Vali olarak bana, vekilimize ve en önemlisi siz vatandaşlarımıza önemli vazifeler düşüyor. Armudun sapını, üzümün çöpünü bir kenara bırakıp vatan millet mevzu bahisse gerisinin teferruat olduğunu unutmayalım. Sayın vekilimize Artvin'e yaptığı hizmetlerden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. Birlikte çok daha güzel işlere imza atacağız. Bu köprü iki yakayı birleştirdiği gibi inşallah gönüllerimizi de birleştirir" diye konuştu.

Viyadükle ilgili slayt sunumunun ardından toplantı sona erdi.

Borçka’da 8 köyün 10 yıldır beklediği Güreşen Köprüsü nihayet yapılıyor

Borçka’da 8 köyün 10 yıldır beklediği Güreşen Köprüsü nihayet yapılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim