• BIST 9548.09
  • Altın 2495.825
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5714
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Boray Dai: "Basketbolda Güneydoğu, Doğu Ve Akdeniz Bölgesini Temsil Ediyoruz"

Boray Dai: "Basketbolda Güneydoğu, Doğu Ve Akdeniz Bölgesini Temsil Ediyoruz"
Royal Halı Gaziantep Genel Menajeri Boray Dai, basketbolda Güneydoğu, Doğu ve Akdeniz bölgesini temsil eden tek takım olduklarını söyledi.

Royal Halı Gaziantep Genel Menajeri Boray Dai, basketbolda Güneydoğu, Doğu ve Akdeniz bölgesini temsil eden tek takım olduklarını söyledi.

Royal Halı Gaziantep'in genel menajeri Boray Dai, Türkiye basketbolunda Gaziantep'in önemli bir yer edindiğini ve artık basketbolda Gaziantep'in de bir adı olduğunu belirtti. Dai, tesisleşme konusunda da her kulüp için çok önemli ve uzun vadeli düşünen başarı hedeflediklerini söyledi.

"SPOR SALONUNA İHTİYACIMIZ"

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dai, mutlaka tesisleşmeye gitmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Bizim Gaziantep'te şu anda salon anlamında büyük sıkıntılarımız var. Aslında kısa vadede bunları çözüleceğini düşünüyoruz. Çünkü şu anda bütün Gaziantep Karataş Şahinbey Spor Salonu'na odaklanmış durumda. Biz maçlarımızı da antrenmanlarımızı da burada yapıyoruz. Gaziantep'teki diğer kulüpler de salonu kullanıyor. Çünkü elverişli, en uygun salon burası. Gaziantep 2 milyon şehirli bir nüfus. Mutlaka 1 değil 3-4 tane spor salonuna ihtiyacımız var. Ama en kısa zamanda bu da çözülecektir. Altyapıların da ihtiyacı var. İnsanlar çocuklar oynaya oynaya gelir. Ama oynayacak yer bulamadıkları zaman maalesef onların da gelişimine engel oluyor. Dolayısıyla her şekilde basketbol, voleybol ve hentbolun yukarıya çıkması için tesisleşme şart" diye konuştu.

"GAZİANTEP'İN BİR ADI VAR"

Dai, Türkiye'de doğudaki tek takımının kendileri olduğunu ifade ederek, "Trabzon ve Giresun yukarıda kalıyor. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesin'de tek takımımız. Aynı zamanda 81 ilin 10 şehrinden bir tanesiyiz. Bugün Türkiye basketbol liginde 10 ili temsilen 16 takım var. Bize ne mutlu ki Gaziantep ilk 10 takımdan bir tanesi. Bizim için, bölge için çok önemli. Sonuçta basketbol sosyal bir aktivite. İnsanların bir yerde kültürünü değiştiriyorsunuz. Bizim Gaziantep halkı önceden hafta sonunu mangala kebaba ayırırken, bugün bir kısmını artık salona çekmeye başarabiliyorsun. Bu Gaziantep ve basketbol için çok güzel bir örnek. Bizim amacımız bu bölgedeki basketbol ateşini sürekli ayakta tutmak, bu heyecanı sürekli ayakta tutmak. Kalıcı bir takım olmak istiyoruz. Artık Türkiye basketbolunda Gaziantep'in bir adı var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim