• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Bor Araştırma Ve Geliştirme Komisyonu’ndan Ankara Çıkarması

Bor Araştırma Ve Geliştirme Komisyonu’ndan Ankara Çıkarması
Bordan katma değeri yüksek ürünler üretmek için çalışan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Bor Araştırma ve Geliştirme Komisyonu, Ankara'da temaslarda...

Bordan katma değeri yüksek ürünler üretmek için çalışan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Bor Araştırma ve Geliştirme Komisyonu, Ankara'da temaslarda bulundu.

Bor madeninin sanayiciler tarafından farkına varılması için faaliyet gösteren BTSO Bor Araştırma ve Geliştirme Komisyonu üyeleri, Ankara'da Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) ile ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti. BOREN Yönetim Kurulu Başkanı Doç Dr. Abdulkerim Yörükoğlu'nun makamında ziyaret eden üyeler, bor madeninin sanayiye kazandırılması için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. BOREN yetkilileri ile bir araya gelen Bor Araştırma ve Geliştirme Komisyonu üyeleri, istişarelerde bulundu. BOREN ziyareti sonra Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Recep Akgündüz ile buluşan üyeler, komisyonun bor madenine ilişkin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bor Araştırma Geliştirme Komisyonu Başkanı İlker Duran, komisyon yapısının Eskişehir, Kütahya, Balıkesir'deki yetkililer, akademisyenler ve oda ve borsa temsilcilerinden oluştuğunu belirterek, "Bizler aylık toplantımızı komisyon üyelerimizin kurumlarında gerçekleştirerek bir sinerji oluşturuyoruz. Birlikte tesisleri ziyaret ediyoruz. İnşallah sizlerin de desteğiyle iş birliğimizi geliştirerek artıracağız" dedi.

Duran, komisyon olarak bor hakkında kitapçık çıkarttıklarını ifade ederek, "Bor madeni çok önemli ve çok değerli bir cevher. Bizler sanayicimizin bor konusunda bilinçlenmesini ve yatırım yapmasını istiyoruz. Ancak, bu konuda herhangi bir teşvik yok. Sanayicimiz bunu keşfettiğinde yatırım yapabilmeleri adına teşvik verilmesini istiyoruz. Bu adımın atılması konusunda beklentilerimiz var" açıklamalarında bulundu.

ÜNİVERSİTELERE BÖLÜM AÇILMALI

Üniversitelerde bor madeni bölümü açılması gerektiğini Duran, "Dünya bor rezervinin yüzde 72'si ülkemizde yer alıyor. Bu açıdan bor, ülkemiz için önemli bir zenginliğimizin merkezini de Bursa ve Güney Marmara havzası oluşturuyor. Bor madeni konusunun müfredata eklenmesi ve üniversiteler bölüm olarak açılması bizler için büyük önem arz ediyor. Bu bölümlerin de açılması ileriye dönük olarak ülkemize artı sağlayacak olup, geleceğimizin teminatı çocuklarımız bu konuda bilinçlenecek ve ekonomiye katkı koyacaklardır" dedi.

Bor madeninin ticaret hacminin 2 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Recep Akgündüz, "Biz 2 milyar dolarlık ticaret hacminin sadece yarısına sahibiz. Bizim bunu kullanabilmemiz için yeni tüketim alanları bulmamız lazım. Eğer bulamazsak ilerleme kaydetmemiz mümkün değil. Çalışmalarınızdan ötürü sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bor Araştırma Ve Geliştirme Komisyonu’ndan Ankara Çıkarması

Bor Araştırma Ve Geliştirme Komisyonu’ndan Ankara Çıkarması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim