• BIST 9783.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Bonzai Davasında Sanıklar Hakim Karşısına Çıktı

Bonzai Davasında Sanıklar Hakim Karşısına Çıktı
Samsun'da polisin düzenlediği operasyonda ele geçirilen 5 kilo 770 gram bonzai ile ilgili 2'si tutuklu 7 kişinin yargılanmasına başlandı.

Samsun'da polisin düzenlediği operasyonda ele geçirilen 5 kilo 770 gram bonzai ile ilgili 2'si tutuklu 7 kişinin yargılanmasına başlandı. Sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, bonzainin kendilerine ait olmadığını ileri sürdüler.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbarat doğrultusunda İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi'nde Ç.S. (21) adlı kadın adına kiralanmış olan ve içinde eşya bulunmayan evi takibe aldı. Yapılan çalışmaların ardından yaklaşık 3.5 ay önce düzenlenen operasyonda, cezaevinden yakın zamanda çıktığı öğrenilen R.Ö. (28) yakalanarak gözaltına alındı. Evde arama yapan polis ekipleri, 5 poşet içinde 5 kilo 60 gram ve preslenmiş 11 poşet içinde 710 gram olmak üzere toplam 5 kilo 770 gram bonzai ele geçirdi. Olayla ilgili evi kiralayan Ç.S. adlı genç kadın da gözaltına alındı. Uyuşturucuların İstanbul'dan piyasaya sürülmesi için Samsun'a getirildiği tespit edildi. Olayla bağlantılı olduğu ileri sürülen S.U. (35) da gözaltına alındı. Olayla ilgili R.Ö. ve S.U. tutuklanırken, diğer şahıslar ise serbest bırakıldı.

Tutuklu bulunan R.Ö. ve S.U. ile tutuksuz bulunan Ç.S. adlı kız ile birlikte S.D. (20), F.C., S.Ç. (23) ve A.B. hakkında "uyuşturucu ticareti" suçundan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık S.U. ile tutuksuz bulunan Ç.S. adlı genç kadın ile S.D. ve S.Ç. hazır bulunurken, tutuklu diğer sanık R.Ö. ise il dışındaki cezaevinde bulunduğu için davaya SEGBİS sistemi ile görüntülü olarak katıldı. Tutuklu sanıklardan S.U. verdiği ifadede, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Ç.Ş. benim sevgilim olur. Onunla evlenecektik ve kiralık ev aradık. R.Ö. bize evi bulmada yardımcı oldu. Eve kiralayınca R.Ö. eve geçici olarak eşya koyacağını söyleyip benden evin anahtarını aldı. Ben de evin anahtarını R.Ö.'ye verdim. Evdeki uyuşturucudan alakam yok. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Tutuklu sanık R.Ö. ise, "Evin bulunduğu sitenin güvenlik kamerası incelensin. Evin anahtarını S.U.'dan almadım. S.U.'nun evin anahtarını bana verdiği doğru değildir. Olay günü sitede polis beni yakalayınca aynı yerde kiralık ev bakmaya gitmiştim. Polisi görünce denetim kurallarını ihlal ettiğim için yakalanmam olduğundan kaçtım. Ancak polis beni yakaladı. Ben eve koli çıkarmadım. Uyuşturucunun kime ait olduğunu da bilmiyorum" diye konuştu.

Ç.S. adlı genç kadın, "Biz S.U. ile evlenecektik. Kiralık ev arıyorduk. R.Ö. bize ev bulmada yardımcı oldu. Benim de yanımda S.U.'nun yanına gelip evin anahtarını istedi. 2-3 günlüğüne eve eşya koyacağını söyledi. Ev boş olduğu için anahtarı bana sorup verdi. Evdeki uyuşturucu ile bizim bir ilgimiz yok. Ben daha önce uyuşturucu kullandım ancak hastanede yatarak tedavi gördüm" şeklinde konuştu.

S.D. ve S.Ç. de haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. Mahkeme heyeti, tutuklu bulunan 2 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bonzai Davasında Sanıklar Hakim Karşısına Çıktı

Bonzai Davasında Sanıklar Hakim Karşısına Çıktı

Bonzai Davasında Sanıklar Hakim Karşısına Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim