• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Bomba Ve Yangına Dayanıklı Kapı Ve Pencere Geliştiriliyor

Bomba Ve Yangına Dayanıklı Kapı Ve Pencere Geliştiriliyor
Alüminyum sektörünün önemli kuruluşlarından Çuhadaroğlu'nun inovasyon projesi Bomb-STOP ile binaları daha güvenli hale getirmek mümkün gözüküyor.

Alüminyum sektörünün önemli kuruluşlarından Çuhadaroğlu'nun inovasyon projesi Bomb-STOP ile binaları daha güvenli hale getirmek mümkün gözüküyor. Yeni oluşan dünya düzeninde, tüm sivil ve askeri yerleşim alanlarının terörist eylemlerin odağı haline geldiği, ancak önceden alınmış yapısal önlem sayesinde bina içinde oluşabilecek can ve mal kayıplarının giderilmesinin mümkün olduğu belirtildi.

Çuhadaroğlu tarafından tamamen kendi bünyesinde tasarlanan ve geliştirilen BomSTOP bombaya dayanıklı kapı ve pencere sistemi üretimi Beylikdüzü İstanbul fabrikalarında geliştiriliyor. BomStop kapı ve cephe sistemi, binaların bombalı saldırılara karşı güven duymasını sağlarken, aynı zamanda özel cam ve tutucu sistemleri ile yüksek oranda şeffaf alan sunuyor ve mimari gereksinimleri karşılayabiliyor.

Kurşun geçirmez doğrama ile hayat kurtarın

Giderek artan tehlike ve tehdit unsurlarına karşı, binaların güvenliği, öncelikle kapı, pencere ve giydirme cepheleri güvenlikleri ile sınırlı kalıyor. Güvenlik seviyesini artırmak aynı zamanda alüminyumun tüm avantajlarından faydalanmak istendiğinde AR 83 kurşun geçirmez Alüminyum doğrama tüm bu ihtiyaçları karşılayabiliyor.

Yüzeyi sert eloksal kaplı, oldukça sert alüminyum alaşımdan imal edilen zırh profilleri ile AR 83 Tabanca saldırılarından, G3 makinalı tüfek saldırılarına kadar çok geniş bir koruma sağlıyor.

Her binaya özgü saldırı senaryoları için özel çözüm

Her türlü bombalı saldırıya özel çözüm üreten Çuhadaroğlu ürünlerinin ASTM ve EN standartlarına göre bombaya karşı dayanıklılık, saha testleri, İngiltere'de uluslararası Advantica test laboratuvarında başarı ile tamamlanarak sertifikalandırıldı. Tüm mesafe testleri, yüksek güvenlik ve hasarsız koruma sınıflarında başarılı bir şekilde geçen ürünler ile farklı binalara özgü saldırı senaryoları için özel çözüm üretiliyor.

Yangına karşı güvenlik çok önemli

Özellikle savunma sanayi, ulaşım gibi konuların yanı sıra inşaat firmaları içinde yapılaşmada kullanılacak malzemenin önemi gittikçe artmaktadır.Yangın anında felaketin yayılma hızını 90 dakikaya uzatan zaman aralıklarında kullanılacak alüminyum doğrama can ve mal kaybını önlemeye yönelik en önemli konuların başında geliyor. 62 yıllık tecrübe ile sektörün önde gelenlerinden Çuhadaroğlu, yangına karşı yaptığı bu çok özel üretimle güvenlik teknolojilerini yapılaşmadaki uzman uygulayıcısı gözüküyor.

Yüksek Mimar Ahmet Çuhadaroğlu tarafından 62 yıl önce temeli atılan ve çelik yapı elemanları üretimiyle sektöre adım atan Çuhadaroğlu; 1965 yılından beri ağırlıklı olarak inşaat sektörüne, mimarı uygulamalar için alüminyum kapı, pencere, doğrama üretimi ve uygulaması alanlarında faaliyet gösteriyor.

Kuruluşundan bu yana Türkiye'de alüminyum sektöründe birçok ilke imza atan grup, sürekli gelişmek ve iyileşmek değerleri ile ilk silikon cephe, ısı bariyerli çift eksen doğrama, polycarbonat şeffaf örtülü çatı ışıklık, panel sistem imalatı ve uygulaması, cephe sileceği, çift cephe uygulaması gibi özel uygulamaları gerçekleştirmenin yanı sıra; Fransa'da kamu ihalesi kazanan ilk Türk firma, Almanya'da cephe işi alan ilk Türk firma, Türkiye'de ilk bomba, kurşun ve yangına dayanıklı alüminyum kapı pencere ve cephe üreten firma, ilk dikey eloksal yüzey kaplama tesisini kuran grup gibi pek çok ilklere imza atmasıyla tanınıyor.

Ülkemiz kalkınmasının temel dinamiklerini desteklemeyi asli görevlerinden biri olarak gören Çuhadaroğlu, aralarında TS EN 9001'in de bulunduğu kalite belgeleri ile tescillenen üretimi ve büyük istihdamla, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürmektedir. Yeniliğe açık ve İnovatif şirket kültürü, çağdaş yöntemleri kullanan global şirket anlayışı ve teknolojik donanımı ile Çuhadaroğlu, hizmet verdiği tüm alanlarda kalite yönetimi sistemleriyle sürdürülebilir müşteri memnuniyetini esas alıyor. Yurt içinde ve yurt dışında oldukça yüksek bilinirliği olan ve pazar payını sürekli büyüten grup; kalite, güven, rekabetçilik, teknolojik üstünlük, faaliyet alanı çeşitliliği ile şirketlerini geleceğe taşıyor.

Çuhadaroğlu; alüminyum profil, ekstrüzyon, toz boya ve eloksal yüzey işlemli alüminyum profilleri, alüminyum kapı, pencere ve cephe sistemleri, otomatik döner ve kayar kapı sistemleri, yangın, kurşun ve bombaya dayanıklı güvenlik sistemleri, alüminyum yapı elemanları, taahhüt ve üretimi ile inşaat sektöründe hizmet vermeye devam ediyor.

Bomba Ve Yangına Dayanıklı Kapı Ve Pencere Geliştiriliyor

Bomba Ve Yangına Dayanıklı Kapı Ve Pencere Geliştiriliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim