• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bölükbaşı’ndan "Dış Siyaset ve Milli Beka" konferansı

Bölükbaşı’ndan "Dış Siyaset ve Milli Beka" konferansı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin milli beka noktasındaki tavrının istismar edilmeye çalışıldığını...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin milli beka noktasındaki tavrının istismar edilmeye çalışıldığını belirterek, "Elbette belediye başkanlığı bizim görevimizdir ancak Cumhuriyet bizim canımız pahasına sahip çıkacağımız vazgeçilmezimizdir" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Milliyetçi Hareket Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı'nın yorumlarıyla "Dış Siyaset ve Milli Beka" temalı konferans düzenlendi.

Konferansın açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Deniz Bölükbaşı'nın Türkiye'de 1 Mart ile ilgili doğru tespiti yapan yegane devlet adamı olduğunu vurgularken, "Büyükelçimiz Deniz Bölükbaşı'nı Adana'da dinleyebilmekten dolayı gururluyuz. Kendisinin düşünceleri bizim için her zaman önemlidir. Öyle ki kendisi 2007 yılında meclis erken seçim kararı aldığında Liderimiz Devlet Bahçeli'nin çağrısı ile Cenevre'de Büyükelçilik görevindeyken 34 yıllık görevini bırakıp gelecek kadar fedakardır" dedi.

"Cumhuriyet ve milli beka vazgeçilmezimizdir"

Türkiye'nin bugün geldiği noktada petrol ve doğal gazla dünyayı yönetmek ve şekillendirmek isteyenler olduğunu belirten Başkan Hüseyin Sözlü, "Elbette belediye başkanıyım. Şehrime ve halkıma hizmetin sorumluluğunun farkındayım ancak Cumhuriyet'e ve milli bekamıza sahip çıkmak noktasındaki sorumluluğumuz da bizim vazgeçilmezimiz. Mensubu olduğum Milliyetçi Hareket Partisi ve Liderimiz Devlet Bahçeli'nin ortaya koyduğu milli bekamızla ilgili tavrını anlamak istemeyenler, istismar edenler var. Bu tavrın önemini aktarmak da bizim vazifemiz" diye konuştu.

Emekli Büyükelçi Deniz Bölükbaşı, Başkan Sözlü'nün konuşmalarının ardından "Dış Siyaset ve Milli Beka" konulu konferans ile Türkiye'nin dış siyasette yaşadığı son gelişmeleri yorumladı. Milli bekanın milli var oluş olduğunu aktaran Bölükbaşı, "Milli beka söz konusu olduğunda siyaset orada susar. Cumhuriyet tarihinin en büyük krizlerini yaşıyoruz. Çok sancılı ve karanlık bir dönemden geçiyoruz. Küresel bir saldırı altındayız, husumet çemberiyle sarıldık" şeklinde konuştu.

Konferansını iki başlık altında ele alan Bölükbaşı, Türkiye'nin milli bekasının iki farklı dalda olduğunu bunların güney komşulardaki gelişmelerin çıkardığı beka sorunları ve diğerinin de Batı ile ilişkilerimizde yaşanan kriz dönemlerinin Türkiye'ye muhtemel yansımaları olduğunu ifade ederken, "Irak ve Suriye'nin milli beka noktasında Türkiye için şu ortak noktaları var: her iki ülkede de Türkiye, PKK ile sınır komşusu olmuştur. Türkiye tarihinde ilk defa Türk Silahlı Kuvvetleri iki ülkede birden askeri müdahalededir. Bu iki ülkede Kürt nüfus özerklikten bağımsızlığa giden yolda büyük mesafe kat etmiştir" dedi.

Konferansa, MHP Adana Milletvekili MYK Üyesi Muharrem Varlı, ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bölükbaşı’ndan "Dış Siyaset ve Milli Beka" konferansı

Bölükbaşı’ndan "Dış Siyaset ve Milli Beka" konferansı

Bölükbaşı’ndan "Dış Siyaset ve Milli Beka" konferansı

Bölükbaşı’ndan "Dış Siyaset ve Milli Beka" konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim