• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Bolu'da trafik kazaları: 5 ölü 60 yaralı

Bolu'da iki yolcu otobüsü devrildi. İlk kaza Gerede'de oldu. Hemen ardından da ikinci kaza meydana geldi.

Bolu'da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 5 kişi öldü, 60 kişi yaralandı.

Gerede'de kaza

Bolu'nun Gerede ilçesi yakınlarında yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 19 kişi de yaralandı.

TEM otoyolundan İstanbul'dan Ankara istikametine giden ve sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen yolcu otobüsü, Cankurtaran mevkisinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, 4 kişi öldü, 19 kişi de yaralandı. Yaşamını yitirenlerden birinin otobüs yolcusu Ramazan Kalkan olduğu diğer 3 kişinin kimliğinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Kazada yaralanan 19 kişinin çevredeki hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Diğer kaza, saat 03.45 sıralarında TEM'in Çaydurt gişelerine 2 kilometre uzaklıkta meydana geldi. Yozgat'tan İstanbul'a giden sürücüsü belirlenemeyen 53 kişilik otobüs, yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilerek takla attı. Kaza sırasında yaralılar yola savruldu. Kazayı gören sürücüler, 112 Acil ve polise ihbarda bulundu. Polis ekipleri ve kazayı görerek duran sürücüler, yaralıları otobüsün ön camını kırarak dışarı çıkarttı.

Can pazarının yaşandığı kazada, yaralılar yoğun kar yağışı altında dakikalarca ambulans bekledi. Yaralanan çocuklar, baba ve annelerinin kucaklarında üzerlerine mont örtülerek soğuktan korunmaya çalışıldı. Kaza yerine gelen ifaiye ekibi otobüste sıkışan yaşlı bir kadını çıkartarak sedyeye koydu.

Kaza yerine ulaşan ilk ambulansın tamamen dolması üzerine, yaralı kadın yerde dakikalarca ambulans bekledi. Bu sırada gelen kadının çocuğu, “Annem ne olur ölme, dayan. Bak seni de kurtaracaklar” diyerek gözyaşı döktü. Küçük kız ambulans gelinceye kadar annesinin başında ağladı. 41 yaralı gelen ambulanslara Köroğlu Devlet Hastanesi ve İzzet Baysal Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan 1 kişinin durumunun ağır olduğu belirtilirken, otobüsün altında kalan 1 ceset güçlükle çıkarıldı. Kaza nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten sağlandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim