• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Bolu’da Hücre Evine Özel Harekat Operasyonu

Bolu’da Hücre Evine Özel Harekat Operasyonu
Bolu'da terör örgütü PKK'ya ait olduğu ileri sürülen bir hücre evine Ankara'dan gelen Özel Harekat timleri operasyon düzenledi.

Bolu'da terör örgütü PKK'ya ait olduğu ileri sürülen bir hücre evine Ankara'dan gelen Özel Harekat timleri operasyon düzenledi. Çatışmada iki terörist öldürülürken, bir polis hafif şekilde yaralandı.

Olay, Paşaköy Mahallesi Berberler Sokak'ta bulunan bir sitede meydana geldi. Emniyet güçleri 5 katlı apartmanın en üst katının teröristler tarafından hücre evi olarak kullanıldığını tespit etti. Ankara'dan gelen Özel Harekat ekipleri 24.00 sıralarında operasyon düzenlendi.

D-100 KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Operasyon sırasında binaya kısa bir mesafede bulunan D-100 Karayolu'nun bir kısmı trafik ekipleri tarafından ulaşıma kapatıldı. Paşaköy Mahallesi'ne giren yollarda da polis ekipleri önlem alarak sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirdi. Operasyon öncesi bina ve çevresinde oturanlar gizli bir şekilde tahliye edildi. Tahliye işleminin ardından polis ekipleri operasyona start verdi. "Teslim ol" çağrısına teröristler ateşle karşılık verince çatışma çıktı.

5 SAAT ÇATIDA SAKLANDI

Yaklaşık yarım saat süren ilk çatışmada bir terörist ölü ele geçirildi. Diğer terörist ise çatıya kaçarak saklandı. Kaçan terörist için ise polis ekipleri çevrede arama çalışmaları başlattı. Çatıda saklanan teröristin sabah saatlerinde kendisini fark eden polis ekipleri ateş açınca, tekrar çatışma başladı. Kısa süren ikinci çatışmanın ardından ikinci teröristte ölü olarak ele geçirildi.

EVDEN BOMBA ÇIKTI

Polis ekiplerinin evde yaptığı incelemede, patlamaya hazır el yapımı bomba, bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, iki adet kaleşnikof tüfeği, iki adet 7.65 mm çapında tabanca ve bu silahlara ait mermiler ele geçirildi. Günün ağarması ile birlikte olay yerine Cumhuriyet Savcısı gelerek inceleme yaptı. Olaya tanık olan komşular ise, "Bir anda çatışma çıktı. Korktuk. Yaklaşık yarım saat sürdü" dedi.

Polis ekiplerinin evdeki incelemesi devam ediyor.

Bolu’da Hücre Evine Özel Harekat Operasyonu

Bolu’da Hücre Evine Özel Harekat Operasyonu

Bolu’da Hücre Evine Özel Harekat Operasyonu

Bolu’da Hücre Evine Özel Harekat Operasyonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim