• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Bolu'da akademisyenlere operasyon: 5 gözaltı

Bolu'da akademisyenlere operasyon: 5 gözaltı
Bolu'da, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" öncülüğünde hazırlanan bildiriye imza atan Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde görevli 6 akademisyen...

Bolu'da, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" öncülüğünde hazırlanan bildiriye imza atan Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde görevli 6 akademisyen için gözaltı kararı çıkartıldı. Bolu'da bulunan 5 akademisyen gözaltına alınırken, evi Ankara'da bulunan Prof. Dr. Cem Somel'in İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki odasında arama yapıldı.

10 Ocak'ta yayımlanan, "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiriye imza atan Abant İzzet Baysal Üniversitesi'de (AİBÜ) görevli Prof. Dr. Barış Kılıçbay, Doç. Dr. Selime Güzelsarı ve Dr. Ülkü Güney'in ev ve üniversitedeki çalışma odalarında, geçen 15 Ocak'ta polis ekipleri tarafından arama yapıldı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 3 akademisyen daha sonra gözaltına alındı ve ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

AİBÜ'de görevli Prof. Dr. Bahadır Aydın, Prof. Dr. Cem Somel, Yrd. Doç. Dr. Cengiz Ekiz, Yrd. Doç. Dr. Cesim Çelik, Yrd. Doç. Dr. Mete Çetik ve Araştırma Görevlisi Orhan Kaya da 3 akademisyene destek amacıyla aynı bildiriye imza attı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sonradan bildiriye imza atan 6 akademisyen hakkında da aynı suçlamayla soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri sabah saatlerinde 5 akademisyene operasyon yaptı. Prof. Dr. Cem Somel Ankara'da olduğu için gözaltına alınamadı. Akademisyenlerin AİBÜ'de bulunan odalarında ve evlerinde Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından arama yapıldı. Akademisyenlerin evlerine bulunan bazı dokümanlara ve dizüstü bilgisayarlarına el konuldu. Aramaların tamamlanmasından sonra 5 akademisyen ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan, evi Ankara'da bulunan Prof. Dr. Cem Somel'in İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki odasında da arama yapıldı. Akademisyenlerle ilgili işlemlerin sürdüğü kaydedildi.

Bolu'da akademisyenlere operasyon: 5 gözaltı

Bolu'da akademisyenlere operasyon: 5 gözaltı

Bolu'da akademisyenlere operasyon: 5 gözaltı

Bolu'da akademisyenlere operasyon: 5 gözaltı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim