• BIST 9524.59
  • Altın 2508.202
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

"Bölücü kalkışma ile yeni anayasa ve başkanlık arzusu arasında bir bağ var"

"Bölücü kalkışma ile yeni anayasa ve başkanlık arzusu arasında bir bağ var"
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, AK Parti hükümetinin Türkiye gündemini yeni anayasa ve başkanlık tartışmalarına kilitlediğini...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, AK Parti hükümetinin Türkiye gündemini yeni anayasa ve başkanlık tartışmalarına kilitlediğini belirtti. Çetin, "Başbakan Davutoğlu'nun CHP'nin ardından partimiz MHP'yi de ziyaret etmesi ve nabız yoklamasından anlaşılmaktadır ki Türkiye'ye yeni bir rejim dayatmaya karar verilmiştir. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlık istemektedir ve Başbakan Davutoğlu'nun bu programın sekretaryasını yürütmekten başka bir fonksiyonu olmadığı anlaşılmaktadır." dedi.

Çetin, yazılı açıklamasında ayrıca Türkiye'de yürütülen bölücü kalkışma ile yeni anayasa ve başkanlık sistemi arzuları arasında doğrudan bir bağ olduğuna inandıklarını ifade etti. Şefkat Çetin, gündeme ilişkin yazılı değerlendirmesinde AK Parti'nin öne çıkardığı yeni anayasa ve başkanlık sisteminin dışında Türkiye'nin çok daha önemli ve herkesi ilgilendiren gündemleri olduğunu, doğrudan vatandaşı ilgilendiren ekonomi gündeminin her geçen gün daha da kötüye gittiğini vurguladı.

Beceriksiz dış politika sonucu kaybedilen dış pazarların, ekonomiye ve oradan da vatandaşın cebine yansıdığını belirten Çetin, "Türkiye üretemeyen, ürettiğini ise satacak pazar bulamayan bir ülke haline süratle sürüklenmektedir. Petrol fiyatları tarihin en düşük seviyelerinde olmasına rağmen vatandaş henüz rahat bir nefes almamıştır. Dövizin Türk Lirası karşısındaki yükselişi hayat pahalılığını daha da artırmıştır. Bütün bu ekonomik çöküşün sorumlusu AKP hükümeti vatandaşı rahatlatacak adımlar atmak yerine rejim tartışmaları peşinde gün geçirmektedir." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin öncelikli meselesi yeni anayasa ya da rejim tartışmaları değildir." diyen MHP'li Çetin, şöyle devam etti: "AKP hükümeti iktidara geldiği günden bu yana hep vatandaşlarımızın mağduriyetlerini sömürerek kendi iktidarlarını güçlendirecek adımlar atmıştır. Vatandaş için rejim başkanlık olmuş, parlamenter sistem olmuş bir önemi yoktur. Önemli olan halkın refah içerisinde olması, adaletin sağlıklı işlemesi ve ülkenin güçlü olmasıdır. Bunca yıldır parlamenter sistemle ülkeyi idare eden AKP hükümeti ekonomiyi güçlendirmek istemiştir de engel mi olunmuştur? Yargı bağımsızlığını parlamenter sistem mi yoksa AKP hükümeti mi bozmaktadır? AKP iktidarı ve bilhassa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan çıkıp mertçe açıklamalıdır. Yeni anayasa arzusunun arkasındaki niyet başkanlık sistemini getirmektir. Başkanlık sistemi ise vatandaşın sorunları için değil, Saraylarına uygun tek adam rejimi yaratmak içindir."

Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, başkanlık sisteminin vatandaşın gündeminde olmadığını ancak Türkiye'nin bölünme tehlikesinin ana gündem olduğunu kaydetti.

AK Parti iktidarının bölücü terörle mücadele etmek yerine anlaşma zemini aramasının, bölücülüğün zirve yapmasına yol açtığına da dikkat çeken Çetin, şöyle devam etti: "Bölücülük tehlikesi Türkiye'nin birinci önceliğidir. AKP hükümetinin yeni anayasa ve başkanlık sistemi hevesleri bu asıl tehlikeyi gizlemeye ve hatta ona doğrudan hizmete yaramaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin uzun süredir ısrarla üzerinde durduğu anayasamızın ilk dört maddesinden AKP kadar PKK da rahatsızdır. Bu topraklarda her türlü etnik kimlik ve mezhepten insanımızın bin yıldır etrafında birleştiği Türk kimliğine karşı duyulan rahatsızlığın ardında, bölücü örgütün yeni bir millet ve yeni bir devlet arayışları yatmaktadır. AKP hükümeti yeni anayasasını Türksüz çıkarmaya çalıştıkça bölücü örgüte hizmet etmiş olacaktır. Başkanlık sisteminde ısrar ettikçe, örgütün Cizre'de, Sur'da, Silopi'de yürüttüğü özyönetim isyanına federasyon ümidi verecektir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim