• BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Bolu Standındaki Kabaktan Yapılan Heykellere Yoğun İlgi

Bolu Standındaki Kabaktan Yapılan Heykellere Yoğun İlgi
Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında gösterilen EMİTT Fuarı'na katılarak kurdukları stantta yöresel ürünlerini tanıtan Bolu ilinin ustaları...

Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında gösterilen EMİTT Fuarı'na katılarak kurdukları stantta yöresel ürünlerini tanıtan Bolu ilinin ustaları tarafından bal kabaklarından yapılan heykeller vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Bolu, şehrin yöresel, tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması amacıyla 28-31 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 20'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT 2016'ya katıldı. EMİTT Fuarı'nın ikinci gününde yaptıkları etkinlikleriyle dikkat çeken Bolu standı vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Stant ekipleri ve bolu ilinin ileri gelen isimleri vatandaşlara Bolu ilinin yöresel, kültürel, tarihi ve turizm açısından önemli noktaları anlattı. Bolu'nun kültürel mirasının anlatıldığı tarihi kitapların yer aldığı eserler, vatandaşlara hediye edildi. Stantta Ormanlık alanlarıyla ünlü Bolu'da yetişen ağaçlardan yapılan bitkisel ilaçlar hakkında bilgiler verildi.

Yöresel lezzetlerinin ziyaretçilere ikram edildiği stantta tarihi ve doğal güzellikler hakkında bilgiler içeren broşürler de dağıtıldı.

"BOLU TABİATIN KALBİ"

Bolu'nun tabiatla iç içe olduğu bir il olduğunu söyleyen Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, "Yaklaşık 20 yıldır devam eden EMİTT Fuarı'ndayız. Biz 17 yıldır bu fuarın içerisindeyiz. Bu güne kadar kültür, sanat ve turizm alanında birçok çalışmalara imza attık. Mengene ilçemiz aşçılarıyla ünlü bir ilçemizdir. Biliyorsunuz saray aşçılarının hepsi Bolu'dan çıkmıştır. Ayrıca ilimiz Köroğlu, hikayeleriyle meşhurdur. Kartalkaya Kayak Merkezimiz turistle doludur. Bu sömestre tatili bu fuara denk geldi. Ve her yıl Bolu'ya gelen turist sayısı gün gün çoğalıyor. Ama bundan sonrada tesislerimizi de çoğaltarak, birçok kişiyi konuk etmek istiyoruz. Bolu nadide illerimizden bir tanesi, dünyada eşi benzeri görülmeyen eserleri içerisinde barındırıyor. Biz Bolumuza tabiatın kalbi diyoruz. Biz bu fuara gelen ya da gelemeyen herkesi Bolu'muza bekliyoruz" dedi.

"BAL KABAKLARINDAN YAPILAN HEYKELLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ"

Bal kabağından yapılan heykellerin vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi gördüğünü söyleyen Mert, "Bu gün çok ilgi gördü, dünde aynı şekilde ilgi görmüştü. Bilindiği üzere mutfağın mimarları Bolu'dan çıkıyor. Bu figürler genellikle Bolu'nun tanıtımında kullanıyoruz ama ustalarımız sanatını bu şekilde icra ettiler. Bu heykeller vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Ustalarımız burada bir çizgi film kahramanını yaptılar. Çocuklar da özellikle onun yanında fotoğraf çektirmek istiyorlar. Büyükler ise bunu incelikle izliyorlar, gerçekten heykeltıraşın yapması gereken ince çalışmayı burada ustalarımız sergilediler" diye konuştu.

"BU HEYKELLERİ SADECE BOLULU USTALAR YAPAR"

Bolu standındaki bal kabağı heykellerini çok beğendiklerini ifade eden Hüsamettin Ayvazoğlu, "Ben bir Bolulu olarak gurur duydum. Çok emek verilmiş, bunu zaten Bolulu aşçılardan başkası yapamazdı" şeklinde konuştu.

Bal kabaklarından yapılan heykellerle fotoğraf çektiren Safiye Ayvazoğlu ise, "Ben de bir Bolulu olarak gördüğüm bu sanat çok hoşuma gitti. Böyle bir emeği bize sunan ustalarımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bolu Standındaki Kabaktan Yapılan Heykellere Yoğun İlgi

Bolu Standındaki Kabaktan Yapılan Heykellere Yoğun İlgi

Bolu Standındaki Kabaktan Yapılan Heykellere Yoğun İlgi

Bolu Standındaki Kabaktan Yapılan Heykellere Yoğun İlgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim