• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Bolu Belediye Başkanı’ndan Hakkındaki İddialara Cevap:

Bolu Belediye Başkanı’ndan Hakkındaki İddialara Cevap:
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kendisi hakkında hazırlanan dosyalar ve yargıdan aldığı cezalara ilişkin konuşarak, "Hukuk sistemi içerisinde...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kendisi hakkında hazırlanan dosyalar ve yargıdan aldığı cezalara ilişkin konuşarak, "Hukuk sistemi içerisinde paralel yapı temizlendi mi? Beni yargılayan acaba kim? Benimle ilgili verilen karar doğru mu, yanlış mı, adil mi? Bu konularda belediye başkanı olarak bile güvende olmadığım kanaatindeyim" dedi.

Geçtiğimiz günlerde hakkında komplo dosyaları hazırlandığını öne süren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, basın mensupları ile buluştu. Kendisinin iktidar partisinin belediye başkanı olarak cezaevine atılması için komplo raporları düzenlendiğini ileri süren Yılmaz, "O raporları benim bilmemem lazımdı. O rapor geçmişte bana gösterilmişti. Şimdi anlıyorum, o raporların nasıl tanzim edilip işlevsel hale geldiğini. Çünkü dönemin Bolu Valisi İbrahim Özçimen ile İstanbul'dan gelirken, "Benim hakkımda rapor hazırlanmış. Ben bile okuyunca şaşırdım. Ben bile ikna oldum" dedim. Ciddiye alınacak kadar iyi hazırlanmış bir rapor. O da boş bulunup, "Ben de ikna oldum" dedi. "Sen bu raporu nereden biliyorsun?" bile diyemedi. Boş bulundu. Burada kötü olan şu; siz siyasi figür olabilirsiniz. Siyasi figürler hakkında rapor hazırlamak için komplolar düzenlenmiş olması, her yolun mubah sayılması ve bunların da rapor haline getirilip bütün makamlara ulaştırılması. "Bizi başkanının kucağına ittiniz', ifade bu. Öyle yerine, "Başkanla da işi yapıyoruz, bitiriyoruz" diye bir ifade olsaydı şuan kahvaltıda olmayabilirdik" şeklinde konuştu.

Kendisine yazılar yazan iki gazeteciye hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 bin 160 TL para cezasına çarptırılan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, hukuk sisteminden endişe duyduğunu belirtti. Yılmaz, "Size hırsızlık yaptığınız ve Bolu Belediyesi'nin paralarını hiç ettiğiniz ya da başka şekillerde saldırıyorlar. Belediye Başkanı olarak sana dava açtığımda "siyasi kimlik olduğu için bu tür saldırılar doğal" diyor mahkeme. Normalde iki adamın birbirleriyle ilişkileri ölüm sebebi olacak hadiseler, siyasi kimlik taşıdığımız için mahkeme diyor ki, "Bu siyaset içerisindeki üslup." Bunu suç olarak algılamıyor. Algıladığında da verdiği ceza bin lira, iki bin lira ceza. Yani ben size her şeyi diyeceğim ve bin lira ödeyeceğim. Ben bunu hep yaparım" ifadelerini kullandı.

Hukuk sistemi içindeki paralel yapının temizlenip temizlenmediğini soran ve kendisinin bile endişeli olduğunu ifade eden Alaaddin Yılmaz, "İsim vermeden bize saldıranlar için yaptığım açıklama yüzünden ben ceza aldım. Ama bana saldıranlar çok cüzi cezalar aldılar veya hiç almadılar. Maalesef Türkiye'de şuan adliyenin düzelmesi ve düze çıkması lazım. Maalesef şuan hukuk sistemimizde kararların doğru olduğuna inananların sayısı çok düştü. Bunlardan bir tanesi de benim. Benimle ilgili kararların da hangi muhakeme ile verildiği konusunda endişelerim sürekli vardı. Şuan Bolu için söylüyorum, hangi hakime ve savcıya gideceğim konusunda hala endişeliyiz. Çünkü paralel yapı ile ilgili bir mücadele veriliyor. Paralelle mücadelede belki de Türkiye'de en dik duran kişilerden biri benim. Ama sanki paralel yapıyla hareket ediyormuşum gibi de algı oluşturuluyor. Hukuk sistemi içerisinde paralel yapı temizlendi mi? Beni yargılayan acaba kim? Benimle ilgili verilen karar doğru mu, yanlış mı, adil mi? Bu konularda belediye başkanı olarak bile güvende olmadığım kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Başkanı’ndan Hakkındaki İddialara Cevap:

Bolu Belediye Başkanı’ndan Hakkındaki İddialara Cevap:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim