• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Bölgesel İnovasyon Günleri

Bölgesel İnovasyon Günleri
Gaziantep Üniversitesi Teknopark'ın düzenlediği ve 2 gün sürecek olan "Bölgesel İnovasyon Günleri" paneli, Gaziantep Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde...

Gaziantep Üniversitesi Teknopark'ın düzenlediği ve 2 gün sürecek olan "Bölgesel İnovasyon Günleri" paneli, Gaziantep Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapılıyor.

Avrupa Birliği'nin (AB) desteklediği Bölgesel İnovasyon Günleri etkinliğine, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, SANKO Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Ziylan Holding Yinetim Kurlu Başkanı Ahmet Ziylan'ın yanı birçok öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı. 2 gün sürecek olan Bölgesel İnovasyon Günlerinde konuşan SANKO Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da araştırma ve girişimciliğin ilk önce hayal etmekten geçtiğini ifade ederek, kendi çocukluk dönemindeki teknolojiyi hatırlatarak, "Ben daha çocukken şöyle bir deyim vardı. Japon malı tampon malı bunu hiç kimse kullanmamalı. Bunu belli kuşaktaki insanlar bilir. Bugün Japonlar ne yaptı, yenilik yaptı, araştırma yaptı bugün teknoloji üreten bir ülke haline geldi" dedi. Avrupa Birliği projesinin Gaziantep Teknopark Koordinatörü Serap Özpolat, AB projesi Gaziantep'te, Kobilerin ve girişimci firmaların, araştırma, geliştirme ve teknolojik alt yapısının, geliştirilmesi ile ilgili bir proje olduğunu ifade etti. Özpolat, "Projemizin son ayına ve son etkinliğine gelmiş bulunuyoruz. Projemiz kapsamında, bundan önce 8 ayrı sektörel çalıştayımız, 42 eğitimimiz girişimcilik günlerimiz oldu. bölgemizde bulunan 7 üniversitenin öğrencilerinin katılımı ile, buda yine girişimcilik günleri, İnovantep bölgesel inovasyon günlerimiz, bu etkinliğimiz 2 gün devam edecek. Etkinliğimiz, öğleden sonrada devam edecek. Öğleden sonra, Gaziantep'in inovasyon yolculuğunda kurumların katıldığı bir panelimiz olacak. Gaziantep Sanayi Odasının, Gaziantep Sanayi Odasının, Türk Standartları Enstitüsünün, KOSGEP'in İpekyolu Kalkınma Ajansı gibi kurumlarının, inovasyon yolculuğunda, Gaziantep'e kattıklarının tartışıldığı bir panel olacak. Yarın devam edecek etkinliğimizde ise AR-GE Merkezlerinin sanayi içi önemi anlatılacak. Yeni AR-GE Yasası reforma paketi hakkında bilgiler verilecek" ifadelerini kullandı. Amacın Gaziantep'te inovasyonun nasıl yapılacağına dair, küçük ve orta işletmeleri, yada diğer firmalarla, sektörsel toplantılar yapmak ve farkındalık oluşturmak olduğunu dile getiren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun da, Türkiye'nin artık bu konuda üreten bir ülke haline geldiğini bildirdi. Rektör Coşkun, "Biz artık üretiyoruz. Üreten bir ülkeyiz. Ama ürettiklerimizin daha değerli olabilmesi için, bilgiyle buluşup yeni bilgileri içinde taşıyan, bilgilerin içerisinde gömüldüğü ürünleri ortaya çıkarma zamanıdır. Dünyada ayakta kalabilmeniz için, bilginin ürünle buluşarak yeni teknolojik ürünler ortaya çıkarmak gerektiğinin herkes farkındadır" diye konuştu.

Bölgesel İnovasyon Günleri

Bölgesel İnovasyon Günleri

Bölgesel İnovasyon Günleri

Bölgesel İnovasyon Günleri

Bölgesel İnovasyon Günleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim