• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Bölgenin İlk Donanımlı Hayvan Hastanesi Tatvan’da Kuruldu

Bölgenin İlk Donanımlı Hayvan Hastanesi Tatvan’da Kuruldu
Bitlis'in Tatvan Belediyesi bir ilke daha imza atarak bölgenin ilk tam donanımlı hayvan hastanesini ilçeye kurdu.

Bitlis'in Tatvan Belediyesi bir ilke daha imza atarak bölgenin ilk tam donanımlı hayvan hastanesini ilçeye kurdu.

Tatvan Belediyesi bünyesindeki Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kurulan ve bölgede bir benzeri olmayan hayvan hastanesi sayesinde acil yaralı ve hasta tüm hayvanların tedavileri yapılacak. Muayene odası, laboratuvar ve ameliyathane gibi imkanların bulunduğu hastanede, sokak hayvanları ile yaban hayvanlarının genel sağlık durumlarının kontrol edilebilmesi için gerekli tüm teçhizatlar mevcut. Gerekli aşıların yapıldığı, yaralı ve hasta hayvanların da laboratuvar ortamında incelenip, ameliyat gerektiren durumlarda ise uzman hekimler eşliğinde başarılı ameliyatların yapıldığı hastane, bölgede bir ilk olma özelliğinde.

Bölgede yine bir ilke imza atarak sokak ve yaban hayvanları için tam teşekküllü bir sağlık merkezi oluşturmanın gururunu yaşadıklarını belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, hastane sayesinde şimdiye kadar birçok yaralı ve hasta hayvanın tedavi edildiğini söyledi. Rehabilitasyon merkezinde yaralı ve hasta hayvanların tüm tedavilerinin yapıldığını kaydeden Aksoy, "Merkezimizde hayvan bakımı ve aşılarının yanı sıra kontrolsüz çoğalan sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemleri ile yaralı ve hasta hayvanların bütün ameliyatları alanında uzman hekim arkadaşlar tarafından yapılmaktadır. Kurduğumuz laboratuvarda kan sayım, röntgen, idrar sayım, yoğun bakım, anestezi cihazları ile hidrolik ameliyat masası ve diğer araç gereçlerinin yanı sıra merkez bünyesinde mobil kısırlaştırma ve hayvan taşıma aracımız bulunmaktadır" dedi.

Rehabilitasyon merkezinde biri gönüllü olmak üzere iki veteriner hekim, bir veteriner teknikeri ve iki çalışan ile birlikte günün her saatinde hizmet verdiklerini belirten Veteriner Hekim Sefer Durmuş ise, merkezin tamamen teşekküllü bir hastane donanımında olduğunu söyleyerek, "Burada muayene, laboratuvar ve ameliyat hizmeti sunuyoruz. Donanımlı bir hastanede olması gereken bütün cihazlarımız mevcuttur. Buraya getirilen yaralı veya hasta hayvanların kontrollerini laboratuvar ortamında yapıyoruz. Vücudunda kırık, çıkık olanlar veya ameliyat olma durumu gerektirenler için başarılı operasyonlar gerçekleştiriliyor. Yaralı veya hasta hayvanlar konusunda bize günün her saatinde ihbar gelebiliyor. Biz de anında değerlendirip hayvan taşıma aracımızla alıp, burada gerekli işlemleri yapıyoruz. Bunun yanında sokak hayvanlarının aşılarını düzenli bir şekilde takip ediyoruz. Aynı zamanda belirli zamanlarda belirlenen yerlerde beslenme işlemlerini de yapıyoruz. Buraya çevre il ve ilçelerden de sürekli yaralı ve hasta hayvanlar getiriliyor" şeklinde konuştu.

Veteriner Teknikeri Ömer Atış da, Türkiye genelinde çok az sayıda belediyenin sahip olduğu ve bütün teknik donanımlara sahip olan bir ameliyathaneye sahip olduklarını ifade etti.

Bölgenin İlk Donanımlı Hayvan Hastanesi Tatvan’da Kuruldu

Bölgenin İlk Donanımlı Hayvan Hastanesi Tatvan’da Kuruldu

Bölgenin İlk Donanımlı Hayvan Hastanesi Tatvan’da Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim