• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bölgenin ilk dil ve konuşma terapi merkezi hizmete girdi

Bölgenin ilk dil ve konuşma terapi merkezi hizmete girdi
Konuşma zorluğu çeken hastaların tedavi olmak için yüzlerce kilometre gitmesini önlemek için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde...

Konuşma zorluğu çeken hastaların tedavi olmak için yüzlerce kilometre gitmesini önlemek için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bölgenin ilk dil ve konuşma terapi merkezi hizmete girdi.

Dil ve konuşma merkezinin yanı sıra BERA testlerini yaptıklarını kaydeden Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Serkan Dedeoğlu, bölge halkının daha iyi hizmet alması için çalıştıklarını ifade etti. BERA testinin bölgede sadece bir hastanede olduğunu ve uzun randevu sürelerinin verildiğini kaydeden Dedeoğlu, "BERA testi, odyometri testine cevap alınamayan çocuk hastalarda işitme oranını ölçen bir testtir. Bölgemizde sadece üniversite hastanesinden sonra ikincisini açmış bulunmaktayız. Bununla da bölge halkımızın daha iyi bir hizmet almasını sağlamaktayız. Çok uzun süreli randevu verilen BERA testini hastanemizde hizmete sunmuş bulunmaktayız" dedi.

Bölgede bir ilk

Dil ve konuşma terapisi bölümünü de aktif hale getirdiklerini belirten Dedeoğlu, "Dil ve konuşma bölümünde ise afra dizisi olan, kekemeliği olan, konuşmada güçlük, artikülasyon bozukluğu olan hastaların tedavisini, iletişimini sağlamak amaçlı hizmet vermekteyiz. Dil ve konuşma terapisi olarak da bölge bir ilk olmamızdan dolayı konuşma güçlüğü çeken, kekemeliği olan, afra dizisi olan, inme, beyin kanaması sonrası konuşmada, yutmada güçlük olan hastalarımıza en iyi hizmeti vererek tedavilerini yapmak için hastalarımızı beklemekteyiz" diye konuştu.

"Kekemelik öğrenilebilecek bir davranış değildir"

Daha çok ergen, çocuk ve yaşlılara hizmet vermekte olduklarını kaydeden dil ve konuşma terapisti Üzeyir Aydın, iletişime yönelik konuşma bozukluklarının eğitimini verdiklerini söyledi. Aydın, "Bunlar içinde akıcı konuşma bozukluğu, yaşlılara özellikle afazi, damak dudak yarıklığı olan çocuklarda artikülasyon var. Özel eğitim içinde otizm, down sendromlu çocuklara eğitim veriyoruz. Özellikle ses terapisi için gelen vakalarımızda biz ortalama olarak 7-8 hafta gibi bir süre tanıyoruz. Yani 7-8 seans. Seanslarımız 25-30 dakika sürüyor. Bu süreyi daha kısa veya daha uzun tutabiliyoruz bazen. Gelen aileler daha çok kekemelik için şundan korkuyorlar; "Benim çocuğum kekeme acaba diğer kardeşleri de ondan etkilenip kekeme olabilirler mi?" Bilimsel olarak bunun bir dayanağı yok. Çünkü kekemelik öğrenilebilecek bir davranış değildir. Kekeme olan bir kişi normal olan birinin yanında 10 yıl da kalsa normal olan kişi kekeme olamaz" ifadelerini kullandı.

Bölgenin ilk dil ve konuşma terapi merkezi hizmete girdi

Bölgenin ilk dil ve konuşma terapi merkezi hizmete girdi

Bölgenin ilk dil ve konuşma terapi merkezi hizmete girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim