• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Bölgenin Gelişim Planlarına Somut Öneriler Gerek

Bölgenin Gelişim Planlarına Somut Öneriler Gerek
Erzurum Erzincan Bayburt İlleri Kalkınma ajansı tarafından 2014 yılında onaylanan Kuzeydoğu Anadolu Bölge Planını inceleyen Kent Konseyi Başkanı Muhammet...

Erzurum Erzincan Bayburt İlleri Kalkınma ajansı tarafından 2014 yılında onaylanan Kuzeydoğu Anadolu Bölge Planını inceleyen Kent Konseyi Başkanı Muhammet Aydın Bozkurt: "Bölgenin gelişim planları rafta kalmamalı yeni eylem planlarıyla somut öneriler sunulmalı" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt, Yeni Eylem Planı'ın kentin istihdam alanını genişleteceğini ve kentte büyük bir hizmet gücü oluşturacağını söyledi.

Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın somut öneriler getirecek bu eylem planıyla ilgili çalışmalarını dışardan takip ettiklerini ve kent konseyi olarak bu çalışmaları desteklediklerini ifade eden Bozkurt, şöyle konuştu: "Bölge planı stratejik kararlarının, eylem planıyla uygulamaya yönelik yöntemler geliştirilip stratejilerin uygulanabilirliği sağlanmalıdır. Ilıcalı'nın KUDAKA ve DAP ile yürüttüğü bu çalışmalardaki gayretlerini kamuoyundan takip ediyoruz ve kendisini kent konseyi olarak destekliyoruz. Bu kurumlar ile Milletvekillerinin yanyana gelmesi bizi heyecanlandırıyor."

"BÖLGE PLANLARI RAFTA KALMAMALI"

Bölgesel Kalkınma Planı'nın Erzurum'un gelişimine bilimsel ışık tutacağına inandığını dile getiren Bozkurt, turizm, tarım, sanayi ve hizmet sektörlerine yönelik hazırlanan projelerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Bölgede önemli bir istihdam gücünün olduğunu ve bu kapsamda hazırlanan planların rafta kalmamasının altını çizen Bozkurt, konuşmasına şöyle devam etti: "Erzurum'da turizm, bilişim, madencilik, enerji ve ulaşım sektörlerinde büyük yatırımların yapılması için kalkınma ajansının yaptığı bölge planlarının şehrimize sağlayacağı katkının önemi büyüktür. Bölgede önemli bir istihdam gücü var. Bu gücün doğru değerlendirilmesi gerekir. Bölgede kış ve termal turizmi, şehrimizin öncelikleri sırasındadır. Ayrıca binlerce kişiye istihdam alanı açan çağrı merkezlerinin çoğalmasının memleketimizin faydasına olacaktır.

2005 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesinin birlikte hazırladığı ve ılıcalı'nın üzerinde önemle durarak desteklediği "Erzurum Erzincan Bayburt Bölgesel Gelişim Planına" Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın o dönemde de büyük emeklerinin olduğunu dile getiren Bozkurt; " Bölgemize göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı, kent konseyi olarak Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a şükranlarımız sunuyoruz."şeklinde konuştu.

Bölgenin Gelişim Planlarına Somut Öneriler Gerek

Bölgenin Gelişim Planlarına Somut Öneriler Gerek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim