• BIST 9479.47
  • Altın 2503.351
  • Dolar 32.5935
  • Euro 34.7997
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

‘’Bölgenin Geleceğine Işık Tutacak’’

‘’Bölgenin Geleceğine Işık Tutacak’’
Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ), Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı kuruluş öz kaynaklarından karşılayarak yapacağını ilan etmesinin ardından,...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ), Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı kuruluş öz kaynaklarından karşılayarak yapacağını ilan etmesinin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın da Adana projelerine 7 milyar liralık yatırım yapılacağını açıklaması, yatırımcıları memnun etti. Bölgenin ilk kurumsal iş merkezi özelliğine sahip Kiza Kurumsal İş Merkezi ortaklarından, Kurt İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Kurt, planlanan yatırımların Adana'nın çehresini değiştireceğini belirtti.

Adanalı "Balak Metal" ortaklığıyla gerçekleştirilen projenin şu an faaliyette olan ve yeni yapılacak olan havalimanına en yakın konumdaki iş merkezi olduğunu kaydeden Aydın Kurt, "Yıllık 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı, Adana ve çevresinin ticari hareketliliğini artıracaktır. Ortadoğu'ya yakınlığı, çevresinde bulunan limanlar ve uygun karayolu ulaşımıyla Adana, yatırıma en elverişli bölgeler arasına adını yazdırmıştır" dedi.

HAVALİMANLARI VE YENİ ÇEVRE YOLU'NUN KESİŞİMİNDE YÜKSELEN DEĞER

Güneyde örneği bulunmayan Kiza Kurumsal İş Merkezi'nin, üstün lojistik avantajlara sahip olduğunu kaydeden Aydın Kurt, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın yaptığı açıklamalara da değindi. Kurt, Sarı'nın Adana'ya 7 milyar liralık yatırım müjdesinin, kentin ve bölgenin geleceği adına çok önemli olduğunu vurguladı.

Geçmisi son derece parlak olan Adana'nın, havalimanı, hızlı tren ve yeni çevre yolu gibi yatırımlarla çok daha parlak olacağını belirten Aydın Kurt, "Değişen ve her gün gelişen Çukurova Bölgesi'nin ekonomisi, gerçekleştirilen yatırımların çerçevesinde ciddi bir büyüme kaydedecektir. Kiza Kurumsal İş Merkezi'de bu büyümeye ayak uyduracak ve kentin iş yaşamına yeni bir soluk getirecek" şeklinde konuştu.

ADANA İÇİN DEĞİŞİMİN BAŞLANGIÇLARI

Bölgenin ekonomik ve sosyal yönden kalkınması için önemli katkılar sunacak projelerin, güneyin sanayi üssü Adana'yı, diğer büyük sanayi kentleriyle rekabet eder hale getireceğini ifade eden Kurt, "Çukurova Havalimanı'nın hizmete açılması, hızlı tren hatlarının havalimanıyla birleştirilmesi, Adana'yı Türkiye'nin en büyük yolcu ve yük taşıma merkezlerinden biri haline getirecek. Adana-Mersin D-400 karayolunu rahatlatacak 31 kilometrelik Güney Çevre Yolu da kentin güneyine değer katacak. Adana'nın çehresi kamu yatırımlarıyla hızla değişirken; Şakirpaşa Havalimanı, Çukurova Bölgesel Havalimanı ve Güney Çevre Yolu'nun kesişim noktasında bulunan Kiza Kurumsal İş Merkezi de, kentin ticari hayatına önemli katkılar sunacak ve bölgenin geleceğine ışık tutacak" dedi.

‘’Bölgenin Geleceğine Işık Tutacak’’

‘’Bölgenin Geleceğine Işık Tutacak’’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim