• BIST 9645.02
  • Altın 2418.15
  • Dolar 32.5564
  • Euro 34.8009
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Bölgedeki TEK Z Kütüphane Açıldı

Bölgedeki TEK Z Kütüphane Açıldı
Küçükmenderes bölgesinde ilk defa Ödemiş 3 Eylül Yatılı Ortaokulu bünyesinde oluşturulan Z Kütüphane törenle açıldı.

Küçükmenderes bölgesinde ilk defa Ödemiş 3 Eylül Yatılı Ortaokulu bünyesinde oluşturulan Z Kütüphane törenle açıldı.

Ödemiş 3 Eylül Yatılı Ortaokulu bünyesinde oluşturulan Z Kütüphane, düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, okul müdürü Mustafa Sarı, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, İzmir'de dört adet Z kütüphaneden bir tanesinin Ödemiş'te olmasından gurur duyduklarını belirtti. İçel şunları ifade etti: "Bizim öğrencilik yıllarında parça parça fikstürler alır onları ciltletir ve ansiklopediler oluştururduk. Şimdi ise öğrencilerimizin en hızlı şekilde ulaşabileceği kütüphaneler oluşturuluyor. Z kütüphane zenginleştirilmiş aynı zamanda zemin katta kolay ulaşılabilen kütüphane anlamını taşıyor. Aynı zamanda Z kuşağı denilen 2000 yılı ve sonrasında doğan kuşak çocuklarımız için hazırlanmış bir kütüphanedir. Milli Eğitim Bakanlığımız 2011 yılında Merkel Platformu ile imzaladığı protokol ile İstanbul'da 10 adet, Türkiye'de 20 adet Z kütüphane kurumuna başlamıştı."

"TÜRKİYE GENELİNDE 645 ADET VAR"

Türkiye genelinde eğitim kurumlarında Z kütüphaneler kurulmaya başlandığını kaydeden İçel, "Bugün ülkemiz genelinde 645 adet Z kütüphane var. İzmir genelinde 4 adet Z kütüphaneden bir tanesinin Ödemiş'te olması bizleri sevindiriyor. 2015 yılının haziran ayında Bakanlığımızdan gelen yazıyla okul müdürümüz ve yönetimi ile kütüphanemiz 3 Eylül Yatılı Bölge Okulumuza kazandırıldı. Bu anlamda Bakanlık yetkililerine ve okul yönetimine teşekkür ediyorum. Z kütüphane normal kütüphanelerden farklı olarak bünyesinde kitapların yanında internet erişimi, bilgisayar, elektronik eğitim materyalleri, zeka oyunları, akıllı tahta gibi unsurlar da bulunduruyor. Kütüphanemizden okul öğrencilerimiz ve velilerimiz en iyi şekilde yararlanacaktır" diye konuştu.

"3 EYLÜL, ÇOK İYİ HİZMET VERİYOR"

Kaymakam Celil Ateşoğlu ise, "3 Eylül Yatılı Bölge Okulumuz 120 yatılı öğrencisi ve tesisleri ile bölgemizde çok iyi bir hizmet veriyor. Bugün okulumuza kazandırılan çok güzel bir kütüphanenin açılışı için buradayız. Z kütüphane zemin katta zenginleştirilmiş ulaşılması kolay kütüphane olarak nitelendiriliyor. İzmir'de dört adet Z kütüphanesinden birinin ilçemizde olması bizleri de sevindirdi. Kütüphanemizin içeriği ise teknolojik olarak çok donanımlı öğrencilerimiz ve velilerimiz buradan en iyi şekilde yararlanacaktır" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından birlikte kesildi. Program son olarak kütüphanenin incelenmesi ile sona erdi.

Bölgedeki TEK Z Kütüphane Açıldı

Bölgedeki TEK Z Kütüphane Açıldı

Bölgedeki TEK Z Kütüphane Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim