• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

"Bölge Mucitler Sergisi" Eskişehir’de Açıldı

"Bölge Mucitler Sergisi" Eskişehir’de Açıldı
Eskişehir, Bilecik ve Kütahya illerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Bölge Mucitler Sergisi"nin açılışı, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü...

Eskişehir, Bilecik ve Kütahya illerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Bölge Mucitler Sergisi"nin açılışı, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi Fuaye Alanı'nda yapıldı.

Serginin açılışına; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği Başkanı Celali Yılmaz, Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Tuna, Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği tarafından başlatılan projeye destek veren üç ili tebrik etti. Gençlerin ve çocukların bilim ve teknoloji yönünden daha çok gelişmesi gerektiğini savunan Vali Tuna, TÜBİTAK tarafından yapılan yarışmalarda dereceye giren çocukların daha sonra farklı alanlardaki iş kollarına yöneldiğini anlattı. Vali Tuna, "Çocuklarımızın gelecek kaygılarını ortadan kaldırmak için onları başarılı oldukları alanlara yöneltmeliyiz. Çocuklarımızın yeni proje ve buluşlara imza atmaları için önlerini açacak tedbirleri devlet olarak almamız gerekiyor. Bu konuda iyi mesafeler kat ettiğimizi düşünüyorum. Burada sanayimizin de içinde olduğu, en azından tescillendirici patentlerin ve güzel çalışmalarında yer aldığı bu sergi, çocuklarımızın ufkunu açacak ve mutlaka çok faydalı bir etkinlik olacaktır" dedi.

Birlikte iş yapma kültürünün güzel bir örneğini bu sergide gördüklerini kaydeden Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir de, ev sahipliğinden dolayı Anadolu Üniversitesine ve projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Bilim ve teknolojiye olan ilginin karşılıksız kalmaması gerektiğini savunan Vali Nayir, "Bu hususlarda yapılacak en küçük katılım bile bizler için önemli adımlardır. Burada bu bilgi ve teknoloji kültürümüzün gelişmesine katkı sağlayacak patent alınmış ürünleri, yeni hazırlanan çalışmaları hep birlikte zevkle görüp içimize ümit verecek bir şekilde buradan dönme gayreti içerisinde geldik. Yapılan bu çalışmalar hem katlanarak devam etsin, hem işbirliği kültürümüz hem de ülkemizin itibarını artıracak olan bilim ve teknoloji seviyemizi artıracak olan bu tür çalışmaların daha fazla örneğini görelim. Hak ettiğimiz yere daha kısa sürede ulaşmak dileği ile hepinize saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.

Gençlerden ve sanayicilerden yeni buluşların peşinden koşmalarını isteyen ESO Başkanı Özaydemir ise, sanayide kalkınan büyük ülkelerin başka ülkelerdeki icatları revize ederek piyasaya sürdüğünü anlattı.

Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği Başkanı Yılmaz da, ülkemizdeki patentli ürün sayısını yükseltmek, mucit sayısını artırmak, öğrencilerde buluş yapma ve girişimciliği özendirmek amacıyla böyle bir projeyi başlattıklarını söyledi. Konuşmaların ardından Vali Tuna, Vali Nayir, ESO Başkanı Özaydemir ve beraberindeki heyet, serginin açılış kurdelesini keserek stantları gezdi.

"Bölge Mucitler Sergisi" Eskişehir’de Açıldı

"Bölge Mucitler Sergisi" Eskişehir’de Açıldı

"Bölge Mucitler Sergisi" Eskişehir’de Açıldı

"Bölge Mucitler Sergisi" Eskişehir’de Açıldı

"Bölge Mucitler Sergisi" Eskişehir’de Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim