• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Bölge Adliye Mahkemesi Askıya Alındı

Bölge Adliye Mahkemesi Askıya Alındı
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından bölge adliye mahkemelerinin (BAM) sayısı 15'den 7'ye düşürüldü.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından bölge adliye mahkemelerinin (BAM) sayısı 15'den 7'ye düşürüldü. Bu iller arasında Bursa'nın olmadığı öğrenilirken, işe alınan 200 adliye personelinin durumu bilinmiyor.

HSYK'nın dünkü toplantısında alınan kararla bazı illerde yapılması planlanan bölge adliye mahkemelerinin sayısı 15'den 7'ye düşürüldü. HSYK'nın aldığı karar Bursa'yı da ilgilendiriyor. Bursa'da açılması planlanan bölge adliye mahkemesinden şimdilik vazgeçilmesi adalet camiasını üzdü. Toplantıda alınan karar gereği daha önce 15 ilde kurulan bölge adliye mahkemelerinin 7 bölgede faaliyete geçirilmesi kararlaştırıldı. Buna göre bölge adliye mahkemeleri Marmara'da İstanbul, Ege'de İzmir, İç Anadolu'da Ankara, Karadeniz de Samsun, Doğu Anadolu'da Erzurum, Güney Anadolu'da Gaziantep, Akdeniz'de ise Antalya illerinde hizmet verecek.

Bursa'da bölge adliye mahkemesinde görev yapmak için hakim ve savcılar HSYK'ya müracaat etmişti. Bursa'da bölge adliye mahkemesinde çalıştırılmak üzere 200'e yakın personeli alımı yapılmıştı. Bu kişiler halen adliyenin çeşitli birimlerinde görev yapıyor. HSYK'dan çıkan dünkü karar Bursa'da üzüntüyle karşılanırken, tayini yapılan personelin durumunun ne olacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Bursa'da bölge adliye mahkemesi için bir buçuk yıl önce Odunluk Mahallesi'nde bir plaza kiralanmıştı. Taraflar arasındaki anlaşmazlık yüzünden protokol geçtiğimiz aylarda iptal edilince bina açılmadan kapanmıştı. Bu gelişme üzerine 20 Temmuz'da faaliyete geçirilmesi planlanan Bursa Bölge Adliye Mahkemesi'nin ilk etapta Yıldırım'daki eski Köy Hizmetleri Müdürlüğü binasında hizmet vereceği duyurulmuştu. BUTTİM'in yanında 430 bin metrekarelik alana kurulacak Adalet Kampusu'nun açılmasıyla da bölge adliye mahkemeleri buraya taşınacaktı. Burada Bursa, Çanakkale, Kütahya, Bilecik, Balıkesir ve Yalova'daki davalar görülecekti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim