• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç: Spor organizasyonları turizmin yüzünü güldürdü

Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç: Spor organizasyonları turizmin yüzünü güldürdü
Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Türkiye'nin turizmde yaz mevsimine yönelik bulduğu çözümlerin sektörü yeniden hareketlendirdiğini, yaz mevsimi...

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Türkiye'nin turizmde yaz mevsimine yönelik bulduğu çözümlerin sektörü yeniden hareketlendirdiğini, yaz mevsimi öncesinde spor turizminin de piyasaların yüzünü güldürdüğünü kaydetti.

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 9-17 Nisan tarihlerinde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Boks eleme müsabakalarının Samsun'da düzenleneceği söyledi. Ordu, Antalya, Erzurum gibi yerlerde düzenlenen uluslararası spor organizasyonlarının çok sayıda yabancı konuğu Türkiye'ye çektiğini dile getiren Başkan Görgeç, 9-17 Nisan tarihlerinde 38 ülkeden yüzlerce sporcu ve spor yöneticisinin de Samsun'a geleceğini kaydetti.

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Türkiye'nin turizmde Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden biri olduğunu belirterek, turizmde ortaya çıkan bazı tıkanıklıkların spor organizasyonları ile aşılabildiğini vurguladı. Ülkenin uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapma konusunda son yıllarda örnek ülke konumuna yükseldiğinin altını çizen Başkan Gözgeç, şöyle konuştu:

"Geçmişte nispeten küçük ölçekli organizasyonlar düzenleniyordu. Üniversite Oyunları, Karadeniz Gençlik Olimpiyatları, Kış Olimpiyatları, Şampiyonlar Ligi Finali, Akdeniz Oyunları gibi birbirinden önemli spor organizasyonları ile bu çıta kademeli olarak yükseldi. Yaz Olimpiyatları dışında hemen tüm büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan bir ülkeyiz.

Şimdi sporla ilgili hangi organizasyon olursa olsun başarılı bir şekilde ev sahipliği yapacağımızı hem biz hem de uluslararası spor camiası çok iyi biliyor. Spor organizasyonu olduğu dönemde sadece sporcular değil, sporcuların aileleri, antrenörleri, takım ve federasyon sorumluları ve o branşa ilgi duyan seyirciler de birlikte geliyor. Organizasyon için Türkiye'ye gelen yabancıların büyük çoğunluğu bir sonraki tatilini yine Türkiye'de geçirmek istiyor."

"SAMSUN'DA 38 AVRUPA ÜLKESİNİ AĞIRLAYACAĞIZ"

Bu kapsamda 9-17 Nisan tarihlerinde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Boks eleme müsabakalarının Samsun'da düzenleneceği bilgisini veren Başkan Gözgeç, "Samsun'da 38 Avrupa ülkesini ağırlayacağız. Sporcular, kafileler, hakemler ve VIP konuklarla 500'e yakın yabancı misafirimiz olacak." diyerek, şöyle devam etti:

"Şuan içinde Samsun'da otellerin tamamına yakınını kullanıyoruz. Organizasyon için gelen misafirlerimizin kenti gezebilmesi için ücretsiz servisler sağlıyoruz. Böylece hem lokantalar, hediyelik eşya dükkanları, kafe-restoranlar ve AVM'ler yabancı konuklarımız tarafından sıkça kullanılıyor. Samsun'da esnafın yüzü gülüyor. Tabii bu sadece bir organizasyon.

Türkiye'nin tamamında çok büyük organizasyonlar yapılıyor. Bu konuda bize her zaman destek olan Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bazı ülkelerle siyasi arenada yaşanan olayların turizme etki ettiği bir dönemdeyiz. Biz, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının turizm için can suyu olacağına inanıyoruz. Rio Olimpiyatları için kota almak isteyen boksörlerimiz kıran kırana maçlara imza atacak."

Bu heyecan fırtınasına tüm Samsunluları davet ettiklerini de belirten Başkan Gözgeç, Samsun'un bir spor kenti olduğunu, spor ve sporcuya olan ilginin memnuniyet verici olduğunu da belirterek, milli takımın, Samsunluların desteğiyle güzel sonuçlara imza atacağına inancının da tam olduğunu sözlerine ekledi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim