• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Boko Haram yine kadın ve çocukları kaçırdı

Boko Haram yine kadın ve çocukları kaçırdı
Boko Haram'ın Gwoza kentinde 500'e yakın kadın ve çocuğu alıkoyduğu bildirildi.

 Bild Gazetesi, geçtiğimiz günlerde IŞİD'e bağlılık yemini eden Boko Haram'ın Nijerya'da Borno eyaletinin Gwoza kentinde, çok sayıda kadın ve çocuğu kaçırdığını yazdı.

Bild gazetesi, uluslararası ajanslara dayanarak verdiği haberde Nijerya'nın kuzeyindeki Damasak kentinde 50'ye yakın kişiyi öldüren Boko Haram'ın, 500'e yakın kadın ve çocuğu ise kaçırdığını yazdı.
Haberde, Boko Haram militanlarının kentteki en büyük camiye zorla topladıktan sonra kaçırdığı vatandaşların saklanarak kurtulan yakınlarının, götürülenlerin akibetinden endişe ettikleri belirtiliyor.

- Kentteki evlerde kadınlar hapis tutuluyor

Örgütün geçen yıl ele geçirdiği Gwoza'dan kaçan Mairo Muhammed, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki evlerde çok sayıda kadının hapis tutulduğunu söyledi.

"Aylarca bu evlerde kaldık, bazen evler arasında kadınları değiş tokuş ediyorlardı" diyen Muhammed, geçen hafta tutuldukları evin duvarının patlama nedeniyle yıkılması üzerine evdeki kadınların bazılarıyla kaçtıklarını ifade etti.

Patlamada iki kadının öldüğünü belirten Mairo Muhammed, kentten kaçarak kendilerini Yola'ya ulaştıracak birini bulana kadar kilometrelerce yürüdüklerini söyledi. Yola sakinlerinin kendilerine tedavi görmeleri için yardımcı olduğunu ve 5 gün hastanede kaldıklarını anlatan Muhammed, Boko Haram militanlarından örgütün Gwoza'da 75 kadar erkeği öldürdüğünü duyduğunu kaydetti.

İsmini vermek istemeyen askeri bir yetkili, Boko Haram'ın geçen haftadan beri Gwoza'da çok sayıda sivili öldürdüğünü aktardı.

Boko Haram militanları, Nijerya-Kamerun sınırındaki Gwoza kentini geçen yıl ağustos ayında ele geçirmişti.

Nijerya ordusu, geçen hafta, güvenlik güçlerinin Gwoza hariç 15 kenti Boko Haram militanlarından temizlediğini açıklamıştı.

- Fildişi Sahili, Boko Haram ile mücadeleye destek verecek

Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Ouattara, Boko Haram örgütüyle mücadeleye destek vereceklerini açıkladı.

Ouattara, örgütle mücadele için bölgesel güç oluşturan Çad Gölü bölgesindeki ülkeleri desteklemek amacıyla asker gönderme kararı aldıklarını belirtti.

Mücadele konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere Gana'da 8 Nisan'da Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) zirve düzenleneceğini hatırlatan Ouattara, ülkesinin ne zaman ve kaç askerle destek vereceğine ilişkinse bilgi vermedi.

Ebu Bekir Şekau'nun liderliğini yaptığı Boko Haram, son günlerde Nijerya'nın kuzeyinde bulunan birçok kampını terk etmek zorunda kaldı.

Nijerya ve sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer, 7 Şubat'ta bölgesel tehdit haline gelen Boko Haram'a karşı 8 bin 750 askerin görevlendirmesi kararı almıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim