• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Böke: PYD'nin Başkanı'nı Ankara’ya davet etmek teröre yataklık değil mi?

Böke: PYD'nin Başkanı'nı Ankara’ya davet etmek teröre yataklık değil mi?
CHP'nin Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Suriye'deki savaşın sonlanmasına yönelik her adıma destek verdiklerini belirterek, "Eğer PYD'yi bir terör örgütü...

CHP'nin Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Suriye'deki savaşın sonlanmasına yönelik her adıma destek verdiklerini belirterek, "Eğer PYD'yi bir terör örgütü olarak ilan ediyorsa o örgütün başkanını Ankara'ya davet etmek teröre yataklık değil midir? Masanın etrafında kimlerin oturduğu değil savaşın sonlandırılması önemli. Türkmenlerin o masada olmasının altını çiziyorum." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK'nın ardından partinin yeni sözcüsü Selin Sayek Böke açıklamalarda bulundu. Konuşmasında ilk MYK'nın kuvvetli iradenin nasıl bir takvime döküleceği, Türkiye'nin hak ettiği özgürlükçü demokrasiye nasıl taşınacağını konuştukları bir toplantı olduğuna işaret eden

Böke, Sur ilçesinden bugün gelen 3 şehit haberine değinerek, şehitlere rahmet yaralılara acil şifa diledi.

Sözcü Böke, her gün anneler ve çocukların ağladığına dikkat çekerek, bu acı tablonun son bulması için acil atılması gereken adımları toplantıda ilk gündem maddesi olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Böke, şunları kaydetti: "CHP bu konuda defalarca uyarılar yaptı. Dün Hüseyin Çelik'in yaptığı açıklamalar CHP'nin tespitlerinin, kaygılarının ne kadar doğru olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Hüseyin Çelik siyasete dün katılmış değil, AKP'nin kurucularından yıllarca partinin sözcülüğünü yapmış bir siyasetçi. "PKK şehirlere silah yığarken devlet, eli kolu bağlı bekledi. 2009 yılında AKP MYK toplantısında Başbakan'a ve Cumhurbaşkanı'nı uyardık, kimse bizi dinlemedi" dedi. Devletin elini kolunu kimin bağladığı yanıt ihtiyacı ortaya çıkmış oldu.

Ben de parti sözcüsü olarak soruyorum; Sayın Başbakan'a, İçişleri Bakanı'na; "elinizi kolunuzu bağlayan neydi?" Neden kentlerin silah deposuna dönmesine müsaade edildi?"

Gazetecilerin Cenevre görüşmeleriyle ilgili sorusu üzerine CHP'li Böke, "kırmızı çizgileri" olduğunu ifade eden hükümetin pembeleşen çizgilerinin kafa karışıklığını sebep olduğunu belirterek, "Savaşın sonlandırılmasına yönelik her adıma destek veriyoruz. Eğer PYD'yi bir terör örgütü olarak ilan ediyorsa o örgütün Başkanı'nı Ankara'ya davet etmek teröre yataklık değil midir? Bu soruya yanıt vermekle mükellef olan iktidardır. Masanın etrafında kimlerin oturduğu değil savaşın sonlandırılması önemli. Türkmenlerin o masada olmasının altını çiziyorum." dedi.

ATATÜRK PORTRESİ'NİN İNDİRİLMESİ

Böke, Atatürk portresini indirdiği iddiaları üzerine başlayan tartışmanın hatırlatılması üzerine de CHP'nin Atatürk ilkelerine bağlı Atatürk'ün Cumhuriyetle birlikte Türkiye'ye en büyük armağanı olduğuna vurgu yaparak, bu ilkelerle örtüşmeyen her türlü sorunun parti içinde değerlendirildiğini söyledi.

Böke, bu konularla ilgili soruşturma komisyonu kurulduğunu ve bu organlardan çıkacak kararın beklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Sürecek...

Böke: PYD'nin Başkanı'nı Ankara’ya davet etmek teröre yataklık değil mi?

Böke: PYD'nin Başkanı'nı Ankara’ya davet etmek teröre yataklık değil mi?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim