• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Boğulma tehlikesi geçiren kardeşler yaşam savaşı veriyor

Boğulma tehlikesi geçiren kardeşler yaşam savaşı veriyor
Hastane önündeki yakınları, kardeşlerden gelecek iyi haberi bekliyor.

 Fatsa ilçesinde iki gün önce denizde boğulma tehlikesi geçiren 13 yaşındaki Gamze ve 20 yaşındaki ablası Fatma Ergün'ün kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri sürüyor.

Büyük Sanayi Sitesi mevkisinde denize girdikten sonra akıntıya kapılan ve bir süre sonra sivil savunma ekiplerinin yardımlarıyla baygın halde sudan çıkarılan ve yapılan kalp masajının ardından hastaneye kaldırılan kız kardeşlerin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Fatma Ergün, Fatsa'da özel bir hastanede, Gamze Ergün ise sevk edildiği Ordu Devlet Hastanesinde hayatta kalma mücadelesi veriyor. 

Avrasya Medi-Tech Hastanesinde görevli Uzm. Dr. İnan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denizde boğulma tehlikesi geçiren kız kardeşlerden Fatma Ergün'ün yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü söyledi. 

Şu anda hastanın uyutulduğunu belirten Kılıç, "Hastanın beyni ne kadar oksijensiz kaldı bilemiyoruz. Bu nedenle beyinde nasıl bir hasar var onu da bilemiyoruz. Önümüzde kritik saatler var. Bu nedenle beklemedeyiz. Muhtemelen yarın hastayı uyandırmaya çalışacağız. Şimdilik durumu kritik" dedi. 

Ordu Devlet Hastanesinde çalışan Dr. Selçuk Yücesan ise Fatsa'dan hastanelerine getirilen Gamze Ergün'ün son durumuyla ilgili aileyle bilgi verildiğini söyledi. Hastayı yakından takip ettiklerini dile getiren Yücesan, hastanın beyin ölümü riskinin yüksek olduğunu ifade etti.

-Yakınları umutla bekliyor

Avrasya Medi-Tech Hastanesi ve Ordu Devlet Hastanesi önünde bekleyen Gamze ve Fatma Ergün'ün yakınları, anne Alime Ergün'ün, kızları  Gamze, Fatma, Hülya, Hasret, Ümran Ergün ile deniz kıyısına pikniğe gittiğini, şişme bottan denize düşen Gamze'yi kurtarmak için abla Fatma Ergün'ün kayalıklardan denize atladığını ve iki kız kardeşin akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçirdiğini anlattı.

Ailenin yakınları, inşaat işçisi baba İsmail Ergün'ün, bir süre önce Fatsa'da ev aldığını, kızları Fatma Ergün'ün de ailesine katkı için bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalıştığını, iki kız kardeşten güzel bir haber gelmesi için umutla beklediklerini dile getirdi.

Fatsa Büyük Sanayi Sitesi mevkisinde 22 Haziran Pazar denizde akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçiren 20 yaşındaki Fatma ve 13 yaşındaki Gamze Ergün kardeşler sivil savunma ekipleri tarafından kıyıya çıkarılmış, 112 Acil Servis ekiplerinin kalp masajı yaparak hayata döndürdüğü kardeşler hastaneye kaldırılmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim