• BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Boğazlıyan Ziraat Odası Vatandaşa Süt Dağıttı

Boğazlıyan Ziraat Odası Vatandaşa Süt Dağıttı
Boğazlıyan Ziraat Odası, süt üreticilerine destek amacıyla ilçe halkına süt dağıttı.

Boğazlıyan Ziraat Odası, süt üreticilerine destek amacıyla ilçe halkına süt dağıttı.

Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Demiroğlu, süt üreticilerine destek olmak amacıyla "Sağlık için süt için" sloganıyla vatandaşlara süt dağıttı. Sütün insanlığın geleceği için ne kadar önemli ise, hayvancılık sektörünün en önemli lokomotif ürünü olduğunu belirten Başkan Demiroğlu, "Bilhassa büyükbaş hayvancılığın ayakta kalabilmesi, gelişmesi, ancak sütün istikrarlı, yeterli ve güvenceli bir pazara sahip olmasıyla mümkün olacaktır. Süt üreten çiftçilerimizi desteklemek büyük önem arz etmektedir. Boğazlıyan Ziraat odası Başkanı olarak herkesi yeteri kadar süt içmeye davet ediyorum" dedi.

Süt üretiminin sürekli artması, tüketimin takip edememesinin sorun yaratmaya başladığını vurgulayan Demiroğlu, "Özellikle süt üretiminin artacağı bahar aylarında iç tüketimin artırılması çok daha fazla önem arz etmektedir. Sütteki istikrarsızlık besi hayvancılığına darbe vuruyor, tüketicilerimiz et ve sütü daha pahalı yemeye başlıyor. Sanayiciler, ürün satışlarından memnun olmadıklarını, stoklarının dolu olduğunu bildiriyorlar. Buna karşın hem üretim hem de market fiyatları artıyor. Maliyetler, iğneden ipliğe her şeyin fiyatı artarken, çiğ süt fiyatlarının artmaması üreticiyi mağdur etmekte, et ve süt üretiminin sürdürülebilirliğini tehlikeye atmaktadır" diye konuştu.

Ücretsiz süt dağıtımından memnun kalan vatandaşlar, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Demiroğlu'ya teşekkür etti. Süt üreticilerinin desteklenmesinin Boğazlıyan ve Türkiye ekonomisine de büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Davut Karadavut, "Süt üretimi kadar tüketimi de önemlidir. Sağ olsun başkanımız buna dikkat çekmek, süt tüketimine teşvik etmek amacıyla güzel bir çalışmaya daha imza atmıştır. Duyarlı davranışlarından ve ortaya koyduğu başarılı çalışmalarından dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Boğazlıyan Ziraat Odası Vatandaşa Süt Dağıttı

Boğazlıyan Ziraat Odası Vatandaşa Süt Dağıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim