• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Boğazlıyan Belediyesi Su Şebekesini Yeniliyor

Boğazlıyan Belediyesi Su Şebekesini Yeniliyor
Boğazlıyan Beledeyesi içme suyu yenileme çalışmalarına başladı.

Boğazlıyan Belediyesi ilçenin su sorununu çözüyor.

Boğazlıyan Beledeyesi içme suyu yenileme çalışmalarına başladı. Ekim ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilen ve Belediye Başkanı Hamdi Erdal'ın iddialı ve en büyük projelerinden birisi olan İçme Suyu şebekesinin yenileme çalışmaları için su deposu önünde tören düzenlendi. Törene Kaymakam Davut Sinanoğlu, Belediye Başkanı Hamdi Erdal, İllerbankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez Ata, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar takıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Boğazlıyan'ın 2 yıl içerisinde çehresinin tamamen değişeceğini söyledi. Alt yapı olmadan hiç bir üst yapının kalıcı olmadığını ifade eden Başkan Erdal, "Belediyecilikte en zor işlerden birisi de altyapıya girmektir. Çünkü yapılan çalışmalar hep vatandaşlarımızı rahatsız eder, hem de üzeri kapatılınca unutulup gider. Biz öyle yapmadık. İlk iş olarak ilçemizin su sorununun çözümü noktasında çalışmalarımızı başlattık ve Allah'a şükür bugün temelini atar noktaya geldik" dedi.

Boğazlıyan su şebekemiz gerçekten çok kötü bir durumda olduğunu ifade eden Başkan Erdal, " Su depomuzdan çıkan suyumuzun yarıdan fazlası Boğazlıyan'ın altına boşa akmakta. Çünkü su şebekesi kırılmış, parçalanmış durumda. İçme suyuna kavuştuktan sonra alt yapı şebekesinin tamamen değiştirilmesi gündeme geldi. İllerbankası , KASKİ ve DSİ ayrı ayrı yatırımlar düzenlediler ve ayrıca su şebekesinin baştan aşağıya değiştirilmesi için ortak karar verildi. Çok çabuk karar verildi ve projelendirildi. Yine aynı hızda ihalesi gerçekleştirildi. Bu çalışmanın süresi 700 gündü. Müteahhitle tekrar görüşülerek bunun süresinin 500 - 550 güne düşürülmesi için söz aldık. İnşallah seneye su şebekemiz de tamamlanmış olacak. Şebekemiz diyoruz, diğer yatırımları saymıyorum. Aşağı yukarı bu yatırım 24 milyon TL. Bunun yanına kentsel dönüşümü ve cezaevini de koysak 200 milyon TL.'lik bir yatırım yapılıyor.

İnşallah Boğazlıyan'ımızın 2 yıl içerisinde çehresi değişecek, bu da Boğazlıyanlılar'ın sayesinde olacak"diye konuştu.

Daha sonra konuşan İllerbankası Bölge Müdürü Sönmez Ata, bu projenin bitirilmesi sonrasında Boğazlıyan'ın 100 yıllık su sorununun çözüleceğini söyledi.

Ata, "Boğazlıyan'ın zeminine giden su, temin ettiğimiz suyun yüzde 60'ını oluşturuyor. Tamamen kaçak bir şekilde yeraltına gitmekte. Çok büyük arızalar ve kaçaklar var. Biz bunları tespit ettikten sonra Başkanımız'ın büyük gayretleriyle bizlere aktive etti. Su tespitleri yapıldı. Çok kısa süre içerisinde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatlarıyla, Adalet Bakanımız sayın Bekir Bozdağ'ın talimatlarıyla Boğazlıyan'ı acil olarak ele aldık. Projelerini tamamladık ve ihale süreci bitti.

Belediye Başkanımız sayın Hamdi Erdal'ın çok büyük emeği var bu işte. Yaklaşık 24 milyon TL'lik bir yatırım. Bunun önemli bir miktarını Hazine'den hibe olarak karşılayacağız. Yaklaşık 260 kilometrelik bir hat döşenecek" şeklinde konuştu.

Boğazlıyan Belediyesi Su Şebekesini Yeniliyor

Boğazlıyan Belediyesi Su Şebekesini Yeniliyor

Boğazlıyan Belediyesi Su Şebekesini Yeniliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim