• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Boğazı Kesilerek Öldürülen Yaşlı Kadının Katiline Müebbet

Boğazı Kesilerek Öldürülen Yaşlı Kadının Katiline Müebbet
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde, geçtiğimiz yıl boğazı kesilerek öldürülen 78 yaşındaki Ayşe Kundakçı adlı yaşlı kadının katil zanlısı...

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde, geçtiğimiz yıl boğazı kesilerek öldürülen 78 yaşındaki Ayşe Kundakçı adlı yaşlı kadının katil zanlısı 26 yaşındaki Yakup D., kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İlçeye bağlı Kayabaşı Mahallesi'nde 18 Mart 2015 tarihinde meydana gelen olayda 78 yaşındaki Ayşe Kundakçı, evinin içerisinde bıçaklandıktan sonra boğazı kesilerek öldürülmüştü. Yaşlı kadının kanlar içerisindeki cansız bedeni eşi Mehmet Kundakçı (80) tarafından bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturmada Göksun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, teknik takip ve çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarından yola çıkarak cinayeti, yaşlı kadının komşusu olan 26 yaşındaki Yakup D.'nin işlediğini belirledi. Zanlı, polislerin gerçekleştirdiği operasyonla kaldığı evde cinayetten kısa bir süre sonra yakalanmıştı. Sorgusunda suçunu itiraf eden Yakup D., çıkarıldığı mahkemece hırsızlık yapmak için girdiği evde 78 yaşındaki Ayşe Kundakçı'yı boğazını kesip ve bıçaklayıp öldürme suçu ile tutuklanarak, Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilmişti.

Yaklaşık 1 yıldır tutuklu bulunan Yakup D. hakkında kasten adam öldürmek, konut dokunulmazlığını ihlal, hırsızlık ve mala zarar verme suçlarından dava açıldı. Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması yapıldı. Duruşma sonunda Yakup D., kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Yakup D.'nin konut dokunulmazlığını ihlalden, hırsızlık suçundan ve mala zarar verme suçundan da ayrı ayrı cezalandırılmasına karar verdi. Yakup D., kararın ardından müebbet hapis cezasını çekmek üzere tutuklu olarak kaldığı Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim